cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
28°

El PSOE aconseguiria un empat amb el PP

La bona marxa de l'economia, la treva anunciada per ETA i la sensació que el clima polític ha millorat a l'Estat espanyol, no és suficient perquè el PP superi el PSOE en les pròximes eleccions generals, segons una enquesta realitzada per Vox Populi per a El Periódico de Catalunya, que pronostica un empat entre ambdós partits.

En les respostes dels entrevistats, el PP mostra un avantatge lleuger sobre el PSOE (24 per cent davant un 22'7 per cent). No obstant això, els indecisos afirmen sentir una major simpatia pel partit que lidera Josep Borrell. Les diferències s'anul·len i es produeix una situació d'igualtat absoluta, que desemboca en el pronòstic d'un 38 per cent per a cada una de les formacions.

De tota manera, el PP no supera el PSOE a les comunitats de Catalunya, Andalusia i Euskadi, on els socialistes avantatgen clarament el partit de José María Aznar. Esquerra Unida (IU), per la seva part, se situa molt per darrere dels dos principals partits espanyols, amb una expectativa de vot del 10 per cent, si s'inclou IC, PDNI i EUIA, la qual cosa suposa una xifra equivalent als resultats de les eleccions legislatives de 1996. Els desertors de IU són els que permeten ara al PSOE de recuperar el desavantatge electoral respecte del PP i podrien decantar el resultat de les pròximes eleccions.

L'enquesta reflecteix l'augment d'indecisos respecte de l'últim estudi de l'estiu. Si el juny el 19'9% dels entrevistats deia no saber quin partit votaria, ara el 22'7% no té clara la seva decisió. En tan sols tres mesos, el PSC i CIU han millorat la seva expectativa de vot en unes eleccions generals, amb un suport del 39 per cent als socialistes i un 27'5 als nacionalistes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris