lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
28°

Govern i sindicats podrien rompre les converses perquè no arriben a acords

Méndez demana que es destini l'1'5% del pressupost de l'Inem als treballadors a temps parcial

Les converses que mantenen Govern i sindicats en matèria de creació de llocs de feina es trencaran segurament aquesta setmana perquè no s'arriba a cap acord. Així ho afirmà ahir el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, que participà en la clausura del V Congrés Ordinari de la Unió de Treballadors de l'ONCE (UTO-UGT). Part d'aquets desacords són les ajudes socials que, segons els sindicalistes, haurien de rebre els treballadors a temps parcial.

Però les desavinences entre el ministre de Treball, Javier Arenas, i els sindicats no s'acaben aquí. Segons afirmà el mateix secretari general d'UGT, el Govern ha de destinar un 1'5 per cent dels pressuposts de l'Inem als treballadors temporals, ja que així s'acabaria amb el problema de discriminació que, segons Méndez, pateix aquest col·lectiu.

Culpables

A l'hora de cercar culpables, el Govern central sembla ser l'únic per a Méndez, ja que, segons ell, ha obstaculitzat en tot moment les converses. No obstant això, Cándido Méndez defensa l'actuació personal d'Arenas i la seva bona predisposició a aconseguir acords.

De totes totes, això ha fet que Méndez arribi a la conclusió que el Govern central no té en la seva llista de prioritats la lluita contra la desocupació, i que l'interessen més «els fills dels rics que els dels pobres».

La prova que justifica totes aquestes denúncies és, segons el secretari general de la UGT, la rebaixa dels pressuposts de l'Inem per a l'any que ve.

El que no es comprèn des dels òrgans de direcció del sindicat és que, havebt-hi centenars de milers d'aturats que no cobren el subsidi per desocupació, el Govern decideixi retallar el pressupost de l'Inem. Així, Cándido Méndez aclarí quin és el paper que el seu sindicat tindrà en la defensa de la jornada laboral de trenta-cinc hores.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris