cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
26°

Els policies no donen credibilitat que el GRAPO alliberàs Publio Cordón

Els membres de les Forces de Seguretat que ahir declararen com a testimonis en el judici que se segueix en l'Audiència Nacional no donen credibilitat que el GRAPO posàs en llibertat el 17 d'agost del 1995 Publio Cordón. En la cinquena jornada de la vista oral, el comissari en cap de la Unitat Central Operativa antiterrorista durant el captiveri, Eduardo Muñiz, arribà a manifestar que, encara que no té cap prova que Cordón hagués estat executat per la banda armada, «és el que es pot pensar».

Muñiz, que assenyalà que no disposa de cap element que Cordón fos alliberat sinó «tot el contrari» ni de si està viu o no, indicà que no dóna credibilitat a la seva posada en llibertat perquè aquesta banda mai no deixa els seus segrestats en el lloc que les víctimes elegeixen. Segons la versió dels processats, Enrique Cuadra Echeandía, Concepción González i José Ortín, Publio Cordón va ser alliberat, a petició pròpia, a Barcelona.

Hipòtesi

Muñiz, actualment comissari en cap de l'Audiència Nacional, va dir que l'única hipòtesi que manejà la seva unitat des que es constatà que el segrestat no apareixia va ser la que continuava en mans del grup armat «viu o mort» i que posaren en marxa un dispositiu d'investigació tant en l'entorn dels GRAPO com en el familiar i cercle d'amics.

El comissari indicà que tingueren constància que la família havia realitzat moviment de doblers després que es produís el pagament del rescat a París.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris