algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Amedo i Domínguez podrien ser excarcerats

El fiscal del Tribunal Suprem José María Luzón informà favorablement a l'acumulació de les dues condemnes que pesen sobre els expolicies José Amedo i Míchel Domínguez, que de ser corroborat per l'alt tribunal podria permetre l'excarceració d'ambdós, segons informaren ahir fonts fiscals.

Luzón considera que la condemna imposada a Amedo i Domínguez pel segrest de Segundo Marey, de nou anys i mig de presó i de dos anys i quatre mesos, respectivament, poden acumular-se a la de 108 de presó que els va ser imposada per l'Audiència Nacional en 1991 en el primer judici del GAL.

En el seu informe, elevat a la Sala Segona del Suprem, el fiscal argumenta la seva postura en la idea que el fets d'ambdues causes són connexos i podien haver-se jutjat en un mateix procediment.

L'expedient de la peça separada oberta per estudiar l'acumulació de condemnes d'Amedo i Domínguez, compost per l'informe del fiscal, el full històric penal dels ex policies i les dues sentències condemnatòries, ha estat elevat al ponent del cas Marey, Joaquín Delgado, qui efectuarà una proposta a la Sala que va jutjar la causa, presidida per José Jiménez Villarejo i composta per uns altres deu magistrats de la Sala del Penal. Serà el Suprem que decideixi si és procedent l'acumulació, per ser la Sala que va dictar l'última sentència per als expolicies.

En cas que el Suprem acceptés l'acumulació de condemnes, Amedo i Domínguez podrien tornar a gaudir del règim obert que se'ls va concedir el juliol de 1994 pel llavors Govern socialista, que permet els seus beneficiaris anar a la presó només a dormir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris