lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

La testimoni sorpresa del judici als grapo declara incoherentment i amb suposicions

Enrique Cuadra Echeandía i José Ortín Martínez, dos dels tres membres del GRAPO que són jutjats en l'Audiència Nacional pel segrest de Publio Cordón, recordaren ahir davant el Tribunal les seves condemnes anteriors per tractar de demostrar que si haguessin mort l'empresari saragossà, o aquest hagués mort accidentalment durant el segrest, l'haurien reconegut i reivindicat.

En aquest sentit, Cuadra afirmà, a preguntes del seu advocat defensor, Juan Manuel Olarieta, que «ni en aquest (en referència al segrest de Cordón) ni en cap altre operatiu he deixat de reconèixer la meva participació», perquè és norma dels GRAPO reivindicar totes les accions en les quals participen. «Tot es reconeix i es reivindica, perquè sinó, no tindria gens de sentit fer les coses», va afegir.

Cuadra, que acabà de ser interrogat ahir pel seu advocat, després d'un enfrontament entre aquest i el president del Tribunal, Francisco Castro Meije sobre la pertinença o no de les seves preguntes, descartà que Fernando Silva Sande "també processat, però declarat en rebel·lia" hagués custodiat Cordón. La sessió matutina del judici conclogué amb el testimoni de Pilar Díaz de Vargas, qui dilluns passat es presentà voluntàriament en el Tribunal perquè deia haver vist Publio Cordón el novembre del 1996 "tres mesos després de la seva suposada alliberació a l'AVE, en el trajecte de Sevilla a Madrid".

Díaz de Vargas explicà que reconegué Cordón perquè té uns trets físics molt personals i recordava les imatges que havien sortit d'ell a la televisió. Per això pogué descriure amb gran detall la vestimenta i equipatge del suposat Cordón. Finalment, la dona se n'anà plorant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris