cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
23°

PP i PSE insisteixen que el PNB manté els contactes amb HB

El debat polític sorgit després de la treva indefinida d'ETA pujà ahir de to, després dels retrets llançats des del PSE i PP, que insistiren a tirar en cara al PNB que continuï mantenint contactes amb HB per establir un pròxim projecte en comú. Mentre que des de les files penebistes es continuaren negant les conversacions amb Herri Batasuna per governar de manera conjunta després de les eleccions basques, qüestió que desmentí ahir la coalició, el Govern reiterà el compromís d'aquest front nacionalista i els socialistes acusaren la formació que lidera Xabier Arzalluz d'«anar de la mà» dels batasuns per la via independentista.

Així, el ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, es mostrà convençut que el PNB «ha pres la decisió de compartir un projecte amb el món d'HB» i que ha arribat a «un conjunt de compromisos» per a després dels comicis, però precisà que «aquest front nacionalista que ha substituït políticament i socialment ETA serà inestable».

«Estic segur que haurà arribat a un conjunt de compromisos, després de les eleccions autonòmiques o municipals, en el que és una configuració d'un front nacionalista basc», asseverà Mayor Oreja. El titular d'Interior afirmà que aquest «front nacionalista no és el millor instrument de convivència a Euskal Herria» i advertí que si les urnes tenen el pròxim 25 d'octubre un major percentatge de vots per als nacionalistes, «el Govern tindrà més dificultats per administrar políticament la situació creada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris