lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
28°

El Congrés aprova la utilització de la píndola avortiva

El ple del Congrés aprovà ahir, amb l'única oposició del PP, una moció en la qual s'insta el Govern a garantir que la píndola avortiva RU-486 pugui ser utilitzada a Espanya com a medicament estranger abans de la legalització i segons els termes prevists en la legislació.

El text de la moció aprovada fou presentat per la diputada de CiU Maria Carme Solsona com a esmena transaccional a la moció d'IU en què se sol·licitava que fos als hospitals espanyols en el termini de temps més breu possible.

La diputada d'IU Àngeles Maestro reiterà que el fàrmac possibilita a les dones que no hagin de sotmetre's a una intervenció quirúrgica per avortar, per la qual cosa aquesta alternativa és menys agressiva, té menys riscs i és més barata.

En el mateix sentit es pronuncià la diputada del PSOE Milagros Frías, qui afirmà que no és «normal que existint aquest fàrmac es privi d'aquest les dones per raons que res no tenen a veure amb les sanitàries».

La diputada del Grup Mixt Cristina Almeida reiterà que la píndola avortiva és un mètode mèdic menys traumàtic que l'avortament quirúrgic i recordà que la píndola tardarà un any a legalitzar-se a Espanya.

En darrer terme, la diputada del PP Mercedes Fernández explicà que el seu grup rebutjava l'esmena perquè es demana al Govern «que faci el que ja està fent»: complir la Llei del medicament i agilitar els tràmits perquè la píndola es legalitzi quant abans, i indicà que siguin els metges els que en cada cas dictaminin quina pràctica convé en efectuar una interrupció de l'embaràs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris