cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Bono, Chaves i Ibarra donen suport a l'Executiu central davant la treva

Els presidents regionals d'Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura, Manuel Chaves, José Bono i Juan Carlos Rodríguez Ibarra, asseguraren que la reunió i la posterior aprovació de la «Declaració de Mèrida», no és un front «contra res ni ningú ni pretén tapar boques».

Després de la reunió de més de dues hores i mitja, els tres presidents socialistes aprovaren un text de tres fulls, en el qual destaquen la vigència de la Constitució i rebutgen l'existència de drets «per justificar privilegis entre territoris».

Rebuig

En la roda de premsa posterior, Bono, Chaves i Ibarra rebutjaren que aquesta declaració sigui la postura oficial del PSOE i reiteraren que és la de tres CA en les quals viuen més de deu milions de persones.

Així mateix, explicaren que han remès el text a la resta de presidents autonòmics, amb alguns dels quals "entre ells el gallec Manuel Fraga" ja han conversaren durant el matí «com un gest de cortesia i perquè el seu contingut afecta tot Espanya», digué Bono.

En demanar-li sobre si la «Declaració de Mèrida» no pot «tapar» les manifestacions de dirigents socialistes com el candidat a la Presidència, Josep Borrell, el president andalús, Manuel Chaves, manifestà que «ha de ser entesa únicament en un marc institucional».

«La declaració "afegí Manuel Chaves" no pretén entrar en contradicció amb la del partit, ni tapar, ocultar o dissimular res, ja que s'ha de separar clarament el que és una opinió institucional».

Per la seva banda, el president de la Junta d'Extremadura assenyalà que «són molts els espanyols que temen que quelcom pugui ocórrer» després de la celebració de les pròximes eleccions basques, i recordà que «fins i tot el ministre Mariano Rajoy va declarar que no sap el motiu de la seva preocupació, però que hi és».

Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que reiterà la seva defensa de la Constitució, digué que els tres presidents de Comunitats Autònomes socialistes tenen la preocupació que alguns intentin, mitjançant un procés no assenyalat en les regles del joc, modificar-la «i que mitjançant ella pogués dur conseqüències negatives per a territoris com els que representam».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris