cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Els primers 50 fàrmacs a preu màxim finançat, a principi del 99

El ministre de Sanitat, José Manuel Romay, anuncià ahir que a principi de l'any que ve estaran aprovats els primers cinquanta medicaments de gran consum que tindran un preu de referència o preu màxim finançat per l'Administració.

Abans d'aprovar aquests preus de referència, que tenen com a fi contenir la despesa pública en farmàcia, l'administració sanitària haurà aprovat una sèrie de fàrmacs genèrics (medicaments que es comercialitzen sota el nom del principi actiu, sense marca de fantasia, i que han demostrat bioequivalència amb el medicament original) sobre els quals s'aplicaran aquests preus.

L'usuari continuarà tenint el medicament finançat en la mateixa quantia que ara, que serà el genèric (o un de marca més barat), però si en desitja un de marca que és més car haurà d'abonar a més la diferència entre el preu del fàrmac elegit i el genèric.

Un projecte de decret del Ministeri de Sanitat contempla que els preus de referència siguin un deu i un 50% més barats que el preu dels medicaments de marca que tenguin una quota de mercat del 20%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris