cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Arzalluz afirma que, com Adams, voldria una pau per a tothom

El president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, va manifestar a la sortida d'una breu reunió amb el líder del Sinn Fein, Gerry Adams, que «voldria aprendre d'ell el que digué de crear una pau per a tothom en la qual no estiguéssim uns d'esquena a altres».

A més d'entrevistar-se amb el dirigent nacionalista, el líder del PNB es reuní amb els partits i sindicats firmants de la Declaració de Lizarra qui li entregaren una còpia del text perquè la dugui a Bill Clinton la pròxima vegada que estigui amb ell. Arzalluz, que visità Adams a les postres del dinar que aquest i els seus acompanyants del Sinn Fein mantingueren amb sengles delegacions del PNB i HB, assenyalà que l'entrevista havia estat agradable i cordial. El líder nacionalista assenyalà que el que més l'impressionà del polític nord-irlandès és que «va ser el primer que digué que volia una pau per a tots de forma que ningú no estigués d'esquena a ningú. És el que voldria aprendre d'ell per a aquí».

Arzalluz precisà que no havia demanat al líder del Sinn Fein que fes de mitjancer davant Clinton en el conflicte basc perquè «no som tan ingenu. Ell, a Clinton hi va amb les seves coses», afegí. El president del Consell Nacional del PNB revelà que al final de la reunió «ens hem citat a Belfast per a quan estigui en el Govern i li he promès que hi aniré».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris