algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
30°

El 67% dels bascs veu amb esperança l'alto el foc

El 67 per cent de la societat basca comparteix una sensació d'esperança pel que fa a la treva d'ETA, mentre que el 59 per cent veu en la treva una intenció sincera de cercar una sortida, segons el baròmetre de tardor de Demoscòpia que publicà ahir El País. Tanmateix, aquestes dades contrasten amb l'opinió de la resta de la societat espanyola, ja que un 66 per cent veu amb escepticisme l'alto el foc de la banda armada.

En els primers dies, després de l'anunci de treva d'ETA, l'escepticisme dels espanyols se situava en un 47 per cent, xifra que ha augmentat amb el pas dels dies fins arribar al 66 per cent actual. Tanmateix, només el 29 per cent dels ciutadans d'Euskadi veu amb escepticisme aquesta treva.

Al contrari que la resta de la societat espanyola, els residents a Euskadi han perdut l'optimisme inicial amb què van acollir la treva (73 per cent), fins arribar al 67 per cent actual de ciutadans esperançats amb l'alto el foc.

Així mateix, el 19 per cent dels bascs es mostrava escèptic en els primers dies, xifra que s'ha incrementat fins un 29 per cent.
La sensació que la treva pot significar una trampa la comparteix un 64 per cent del conjunt dels consultats, alguna cosa que canvia a Euskadi, on només el 20 per cent veu en la treva una trampa i, alhora, el 59 per cent creu que la treva té una intenció sincera de posar fi a la violència.

Tanmateix, l'optimisme s'ha estancat tant en el conjunt de la societat espanyola com en la basca, ja que un 80 per cent d'entrevistats en el conjunt d'Espanya i el 59 per cent a Euskadi té la impressió que és perfectament possible que, malgrat la treva, ETA reprengui en el futur la violència terrorista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris