cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
33°

Radicals insulten i agredeixen càrrecs electes del PP a Azpeitia

Iturgaiz diu que HB té l'objectiu de dinamitar els actes polítics populars

Diversos càrrecs del PP guipuscoà resultaren contusionats i amb lesions lleus ahir en els incidents que es produïren entre els participants en un acte d'aquest partit a Azpeitia (Guipúscoa) i un grup de manifestants de l'«esquerra abertzale» que se situaren davant la porta del local on el PP realitzà un acte polític.

La regidora de Zarautz, Lucía Peralta, patí ferides a la boca en ser colpetjada amb el pal d'una de les ikurriñas que portaven els manifestants. Després dels incidents, el president del PP d'Euskadi i candidat a lehendakari, Carlos Iturgaiz, declarà que aquest tipus de fets demostra que HB té dues campanyes electorals, una formada pels seus propis mítings, i una altra dedicada a perseguir el PP per intentar «dinamitar» els seus actes polítics.

Esperança  

La ministra d'Agricultura, Loyola de Palacio, també present, mostrà la seva esperança que es tracti d'«una excepció i un fet aïllat».
La convocatòria d'un acte polític del PP a la Torre Emparan d'Azpeitia generà que un grup de desenes de manifestants, la major part d'ells joves, es concentràs davant de la porta d'aquest edifici, amb ikurriñas, pancartes i fotografies de presos d'ETA, al temps que corejaren consignes acusant els membres del PP de «feixistes» i altres com «PP alde hemendik» («PP fora d'aquí»).

A diversos metres de distància es trobaven furgonetes de l'Ertzaintza amb agents que duien material antidisturbis. Els membres del PP entraren a l'edifici per entre els manifestants que es trobaven a la porta principal. En aquest moment es produí un intercanvi de cops i empentes entre els manifestants i els simpatitzants del PP i els escortes dels dirigents. Diversos càrrecs públics del PP patiren cops amb els pals de les ikurriñas, cops de puny i potades. Els ertzaines intentaren interposar-se i hagueren de dispersar els manifestants amb dispars de pilotes de goma.

Lucía Peralta "regidora de Zarautz que substituí l'assassinat José Ignacio Iruretagoina" rebé un cop amb un pal a la boca, cosa que li provocà una hemorràgia.

A més, el guipuscoà Iñigo Manrique, membre de la junta, també rebé cops i altres tres o quatre participants en l'acte, segons assenyalà Carlos Iturgaiz, que arribà al lloc poc després dels fets. Ricardo Hueso vinculà els manifestats amb l'organitzacio juvenil Jarrai.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris