cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 24°
32°

Els firmants d'Estella concreten avui l'estratègia per a l'alto el foc

Els firmants de l'Acord d'Estella es reuneixen avui al sud de França per concretar les passes a seguir després de la treva decretada per ETA, davant el rebuig exprés dels socialistes bascs (PSE) i d'Unió Alabesa (UA), els secretaris generals dels quals "Nicolás Redondo Terreros i Pablo Mosquera" declararen, respectivament, que a l'encontre s'intentarà definir el «futur Govern basc» i que es tracta d'una «estratègia de publicitat».

Els 23 col·lectius polítics, sindicals i socials que signaren el passat 12 de setembre allò que denominaren Declaració de Lizarra es reuneixen per quarta vegada avui a les cinc de l'horabaixa a l'Ajuntament de Saint Jean de Pied de Port, en el País Basc francès, per consensuar les iniciatives que adoptaran i així encaminar el procés de pau.

Es tracta de desenvolupar aquell text en el qual proposaren, al llarg de set punts, «un procés de diàleg i negociació obert sense exclusions respecte dels agents implicats i amb la intervenció de la societat basca en el seu conjunt» com a mètode per a la resolució del problema del País Basc; un procés de negociació amb ETA dies abans que la banda terrorista decretàs la treva «indefinida». A més, estudiaran la postura de populars i socialistes després de l'alto el foc. Redondo Terreros creu que en la reunió s'intentarà pactar el nou Govern basc «de la conjunció de PNB, EA, IU-EB i HB».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris