cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

L'enfonsament bancari propicia la major caiguda de la Borsa des del 91

Els mercats europeus pateixen un revés històric

La persistència de la crisi financera va provocar ahir el major retrocés sofrit per la borsa espanyola des del 1991 en caure l'índex selectiu Ibex 35 un 7'08%, empès sobretot per l'enfonsament del sector bancari que en alguns casos va fregar les caigudes màximes permeses.

En concret, el descens del Banc Santander d'un 14'81 s'acosta al màxim permès d'oscil·lació, fixat en un 15%, mentre que altres entitats financeres com BBV, Argentaria i Popular patiren caigudes superiors al 10%.

Amb l'enfonsament d'aquestes cotitzacions i l'abertura baixista de Nova York, que va iniciar la sessió amb un descens de més de 100 punts, el pessimisme es va aguditzar en la borsa espanyola, que va protagonitzar una de les sessions més negatives dels darrers anys.

L'Ibex 35 va finalitzar la sessió a 7.133'30, després de perdre un 7'08%, 543'20 punts, mentre que l'índex general de la Borsa de Madrid va baixar un 6'24%, 42'89 punts, fins als 644'82, el que va suposar la segona major caiguda de l'any.

Després de la insuficient baixada dels tipus als Estats Units i les desalentadores advertències dels responsables del Fons Monetari Internacional (FMI), els analistes tenen posades les seves esperançes en la reunió que aquest cap de setmana celebra el Grup dels set (G-7) i en la possiblitat que s'adopti alguna situació concertada.

Ahir, el director general del FMI, Michel Camdemssus, reconeixia que la Reserva Federal d'Estats Units té encara marge per retallar el tipus d'interès, encara que admitia les dificultats existents perquè s'adopti un descens de tipus concertat amb altres bancs centrals.

A l'igual que la resta de borses europees, l'espanyola iniciava la sessió amb les pèssimes referències arribades de Tòquio i de Nova York, que havien tancat les seves sessions amb pèrdues de l'1'5% i del 2'9%.

Europa va recollir aquestes dades encara amb més incertesa i va superar de bon tros les pèrdues d'aquests mercats. La major caiguda va ser per a l'índex DAX, que va perdre un 5'5%, seguida de París, que va retrocedir un 5%; de Milà amb un descens del 4'6% i de Londres, que va retrocedir un 3'08%.

A la borsa espanyola, les baixades del sector bancari varen ser acompanyades per retalls importants en altres grans valors amb interessos a Amèrica Llatina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris