cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
23°

El socialistes navarresos no volen debatre amb HB la treva

En un intent que la defensa de Navarra no sigui només decisió d'Unió del Poble Navarrès (UPN) "partit que encapçala el Govern foral", el secretari general del Partit Socialista de Navarra (PSN), Juan José Lizarbe, assegurà ahir que intentarà que la declaració sobre la treva d'ETA, que es discutirà en el Parlament foral, sigui consensuada amb tots els grups democràtics de la Cambra, nucli del qual exclogué Herri Batasuna.

El secretari general dels socialistes navarresos explicà que «interessa que el text sigui de tots», per la qual cosa el PSN procurarà «amb les seves aportacions per escrit, que la resolució del Parlament sigui consensuada amb tots els grups democràtics de la Cambra». No obstant això, deixà clar que en aquest col·lectiu entren «absolutament tots, menys HB».

El Parlament navarrès admeté dimarts a tràmit la iniciativa del president del Govern foral, Miguel Sanz, mitjançant la qual demanà que la Cambra es posicioni respecte de la treva d'ETA «per no obrir falses expectatives que la violència ha acabat» i que respongui «als desitjos de pau dels navarresos».

No obstant això, els diputats no fixaren la data en la qual es discutirà aquesta qüestió en el ple davant la falta de consens dels grups, la qual cosa fou qualificada per Lizarbe com un gest de «sensatesa». En la seva opinió, hi ha ara temps per cercar aquest acord.

Per contra, digué que va ser una «imprudència» de l'Executiu foral enviar una comunicación al Parlament sobre la treva perquè la discussió s'iniciàs immediatament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris