cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 29°
28°

El PNB assegura que no pactà ni es reuní amb ETA abans de la treva

El PNB negà un pacte previ amb ETA per acordar la treva indefinida declarada per la banda terrorista el passat 18 d'octubre. «L'alto el foc, que ETA es retiri en les condicions que s'ha retirat és molt important i sens dubte no és una qüestió que tinguéssim pactada ni prop fer-s'hi en els termes en els quals s'ha produït», assegurà ahir el portaveu penebista Joseba Egibar.

Egibar sí reconegué, ja que «no és cap secret», les converses que el PNB ha mantingut amb HB, però es mostrà rotund en assegurar que la seva formació no ha mantingut contactes amb la cúpula d'ETA a França. El portaveu de la formació que presideix Xabier Arzalluz atribuí a l'anterior Mesa Nacional de la coalició abertzale, actualment empresonada, la iniciativa d'un procés de pacificació a Euskal Herria.

En aquest sentit, precisà que HB anuncià al PNB de manera contundent i solemne que la via política començaria, per la qual cosa volgué deixar clar que «nosaltres teníem la consideració que, si això es produïa, el fet violent sobrava i que ETA es procuraria la sortida de llevar-se del camí».

Egibar es pronuncià ahir per primera vegada sobre aquest possible pacte, després de tirar balons defora dilluns passat, a pesar que tant des del PP com des del PSOE se'ls demanà que informassin sobre una possible reunió amb el dirigent d'ETA, Mikel Albisu, Antza, en la qual es va arribar a un acord sobre la treva, segons varen recollir el passat cap de setmana distintes informacions periodístiques. Amb aquestes afirmacions el PNB responia a crítiques, que com les llançades pels socialistes bascs, els convidaven a aclarir si varen mantenir contactes amb ETA.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris