algo de nubes
  • Màx: 10°
  • Mín:

Breus

• Política

González L'expresident del Govern Felipe González va demanar ahir perdó a Barcelona, a Catalunya, a Jordi Pujol i a Pasqual Maragall per les seves afirmacions, en les quals comparava la situació en les nacionalitats històriques amb el problema en els Balcans. González realitzà aquestes manifestacions el cap de setmana passat a Lisboa, afirmacions que provocaren una dura rèplica per part del president de la Generalitat, Jordi Pujol, i del candidat socialista, Pasqual Maragall. «A Catalunya "va afirmar González" em sent molt a gust, fins i tot quan Pujol i Maragall em diuen que m'he equivocat». EFE.

Rèplica al rei Els nacionalistes bascs democràtics i IU no dubtaren ahir a criticar el rei per la defensa de la Constitució i de l'Estat autonòmic que introduí en els discursos que dimarts pronuncià en les dues cambres italianes. El president del PNB, Xabier Arzalluz, va ser el primer a destacar l'«oblit» en què caigué Joan Carles en no mencionar que l'Estatut basc és una llei sense desenvolupar, per la qual cosa difícilment pot reforçar res. Tant el líder d'EA, Carlos Garaikoetxea, com el coordinador general d'IU-EB, Javier Madrazo, titlaren les paraules del rei d'«incursió» i «ingerència» en l'actual debat polític. EPR.

• Laboral

IU i sindicats Sindicatos i IU es reuniren ahir per apropar posicions sobre la reducció de la jornada laboral a 35 hores i en contra de la reforma fiscal del Govern, actualment en tràmit parlamentari. El coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Julio Anguita, oferí a UGT i CCOO que col·laborin en la redacció d'un text legislatiu que el seu partit presentarà en el Congrés per reduir el temps de treball «sense reducció salarial i en còmput setmanal», qüestió que pensen «estudiar» les centrals sindicals. EPR.

• Economia

Cau la Borsa L'esperada rebaixa dels tipus d'interès als Estats Units no tingué l'efecte esperat en la Borsa madrilenya, que tancà ahir la seva darrera sessió del mes amb pèrdues properes al 4 per cent, arrossegada per noves incerteses i per la caiguda en picat del mercat nipó, que assolí el seu nivell més baix en tretze anys. La decisió del president de la Reserva Federal, Alan Greenspan, de retallar el preu oficial dels doblers un quart de punt per impulsar la recuperació internacional, tocada de ple pels efectes de la crisi financera, no resultà el bàlsam que molts ansiaven per calmar els ànims del parquet. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris