algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°

Nadal proclama que ha arribat l'hora del «relleu» de Jordi Pujol

El president del Grup Socialista (PSC), Joaquim Nadal, proclamà ahir en el debat de Política General del Parlament que ha arribat l'hora del «relleu» a la presidència de la Generalitat. «Si el que compta és la Catalunya del 2010, que sigui un futur sense vostè», afirmà Nadal, qui acusà Pujol de ser un «obstacle» perquè Catalunya pugui aprofitar les seves possibilitats de futur.

El cap de l'oposició va fer un repàs dels que han estat, segons la seva opinió, els dèficits de gestió de la Generalitat, citant com a exemples l'amplicació de la Logse, una mala gestió de l'Inem, afirmant que aquesta és «pitjor» que abans; la pèrdua de lideratge del model sanitari català i una mala política en infraestructures, a més de considerar que la Generalitat no ha atès correctament els afectats pels incendis del 1994 ni ha afrontat problemes com el dels nens del carrer.

Nadal ha coincidit amb Pujol en el sentit que Catalunya pot mirar amb optimisme el seu futur, però ha deixat en clar que la Generalitat «ja no és cap garantia» per a això, sinó tot el contrari. Afegí que Pujol deixarà una mala «herència» al pròxim govern de la Generalitat: un mal sistema de finançament i un deute de 2 bilions de pessetes que deixarà l'administració catalana a la vora d'un «crack financer». Nadal criticà Pujol per haver situat el debat d'aquest any en «clau electoral» per mantenir el seu «joc» sobre el calendari electoral i provocar «intranquil·litat» en els ciutadans. Li ha proposat que prorrogui els pressuposts perquè deixi al nou govern fer els pressupostos de la Generalitat per al 1999.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris