cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Nadal dobla en punts Federer

El número 1 del món amplia l'avantatge al capdavant del rànquing ATP després de guanyar el torneig de Tòquio i ja distancia de gairebé 6.000 punts el tennista helvètic

Després de conquerir el setè títol de la temporada a Tòquio, el tennista manacorí Rafel Nadal consolida la condició de número 1 del món i es dispara al capdavant de la classificació del rànquing ATP. Nadal hi té 500 punts més gràcies a la victòria en la competició japonesa, en la qual participava per primera vegada, i ja en totalitza 12.390. Això li permet ampliar a 5.245 l'avantatge sobre el número 2 del món, el serbi Novak Djokovic, flamant vencedor del torneig de Pequín, on ha defensat els 500 punts conquerits l'any passat i, per tant, no n'ha afegit cap més als 7.145 que té.

Tanmateix, allò que crida més l'atenció després de la nova actualització de la classificació és la distància que actualment separa Rafel Nadal de Roger Federer, el seu etern rival a les pistes i actualment número 3 del món. El manacorí gairebé dobla en punts el suís, que n'acumula 6.735 pels 12.390 del mallorquí.

Cal pensar que, aquesta temporada, la trajectòria de Rafel Nadal i la de Roger Federer han estat diametralment oposades. Així, mentre que l'esportista de Manacor ha obtingut ja set títols en aquesta campanya, inclosos tres de Grand Slam, l'helvètic només n'ha conquerits dos.

Nadal ha alçat enguany els trofeus de campió de Montecarlo, Roma, Madrid, Roland Garros, Wimbledon, l'Obert dels EUA i Tòquio, mentre que Federer just ha guanyat l'Obert d'Austràlia i el Màster 1.000 de Cintinnati.

Al marge del nombre de títols guanyats, allò que més ha marcat les diferències entre ambdós jugadors ha estat el paper que han tingut a Roland Garros i a Wimbledon. El suís en defensava ambdues corones i tant a París com a Londres caigué eliminat als quarts de final, davant el noruec Robin Soderling i el txec Tomas Berdych respecticament. Això li impedí defensar bona part dels 4.000 punts, que acabaren sent per a Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.