algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

L'Himne de la República sonà a la inauguració de la Copa Davis

L'organització se'n disculpa, però Gómez Angulo ho considera una ofensa intolerable a Espanya

L'incident provocat per la interpretació de l'himne de Riego de la Repúbilca, en lloc de l'oficial espanyol en la presentació dels equips, marcà els prolegòmens de la primera jornada de la final de la Copa Davis que es disputa a Melbourne entre Austràlia i Espanya. El conjunt espanyol comprovà estupefacte com el trompetista James Morrison interpretava l'himne de Reigo, la qual cosa provocà la indignació i la consegüent protesta oficial de la delegació espanyola, encapçalada pel secretari d'Estat per l'Esport, Juan Antonio Gómez Angulo, i de l'ambaixador d'Espanya a Camberra, José Ramón Barañano. Just a continuació, l'organització l'encertà i sonà l'himne oficial espanyol.

La Federació Australiana de Tennis, responsable de l'organització n'ha demanat disculpes a Agustí Pujol, president de la Federació Espanyola, admetent la seva culpa i responsabilitat, i comunicant que en les jornades següents de dissabte i diumenge s'interpretaran els himnes dels dos països una altra vegada. La Federació Australiana assegura que l'errada «va ser involuntària i en demanam disculpes sense límits, no tan sols a l'equip, sinó també a la resta d'espanyols presents».

Just sonar els primers compassos de la peça de Riego, Gómez Angulo i l'ambaixador espanyol s'aixecaren dels seus seients i cridaren als jugadors que «no començassin a jugar, me'n faig responsable», els digué. «La delegació espanyola ha estat objecte d'una ofensa i també la nació espanyola. La protesta anirà més enllà del que és la competició esportiva i exigirem a la Federació Internacional que obri una investigació oficial per saber com s'ha arribat a aquesta situació, una ofensa intolerable», afirmà un indignat Gómez Angulo.

El secretari general del Partit Popular, Mariano Rajoy, considerà que la interpretació de l'himne de Riego va ser una simple equivocació, ja que no creu que «ningú hi hagi tingut aquesta mala intenció». Segons el candidat del PP a la Presidència del Govern, allò succeït al Rod Laver Arena de Melbourne «em pareix que és un un doi».

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Puigcercós, considerà que l'errada «evidencia que, en això dels himnes, la gent acaba optant per la lletra i per la música millors». «Supòs que això voldrà dir alguna cosa -comentà en to irònic- i que la falta de lletra de l'himne espanyol actual, que tant preocupa Aznar, pot haver estat un factor determinant». «La gent acaba optant per la lletra i la música millors, perquè l'estètica no es baralla amb els símbols nacionals», va concloure Puigcercós. Eduardo Zaplana, ministre de Treball i portaveu del Govern, manifestà que confia que es tracti d'«una errada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.