algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Màxim nivell a Son Hugo

Melanie Costa encapçala la delegació illenca, formada per 26 nedadors i nedadores, en els campionats absoluts estatals que es disputen a partir d'avui a Son Hugo

43460
Duana da rocha, Elena Mena, Diego González, maribel González, Melanie costa, Fina Ramis, Melquiades Àlvarez, Raúl García i Alan Cabello.

La nedadora palmesana Melanie Costa encapçala la delegació de les Illes Balears en el Campionat d'Espanya Absolut de Natació, que es disputa a partir d'avui i fins diumenge, dia 5, a les piscines municipals de Son Hugo amb més de mig miler de participants. Els vint-i-quatre esportistes de clubs illencs -més dos que s'entrenen a la Península- tractaran de fer-se un lloc entre l'elit d'una competició que reuneix els millors nedadors de l'Estat i que inclou figures com Rafa Muñoz, Aschwin Wildeboer, Erika Villaécija i Mireia Belmonte.

L'Ajuntament de Ciutat va ser ahir l'escenari de la presentació del torneig i va tenir la presència de la regidora d'Esports del Consistori i presidenta de l'IME, Maribel González; el delegat de la Presidència per a l'Esport, Diego González; la consellera d'Esports, Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca, Josefina Ramis; la vicepresidenta de la Reial Federació Espanyola de Natació, Elena Mena, i el president de la Federació Balear de Natació, Raúl García. Així mateix, hi eren els medallistes europeus Duane da Rocha, Melquiades Àlvarez, Alan Cabello i Melanie Costa.

Els nedadors illencs

Un total de 26 nedadors i nedadores representaran les Illes en aquest campionat. El Club Natació Palma és el que més n'aporta, amb denou. Del club palmesà hi seran presents Melanie Costa, Maria Fuster, Margalida Munar, Cristina Serra, Aina Torrens, Rosana Ruiz, Sara Pomar, Maria Cortès, Emma García, Catalina Corró, Javier Cardona, Fernando Gómez Reyno, Miquel Payeras, Aritz Montalbán, Jaume González, Àlex de Félix, Marc Perelló, Patric Valls i Diego García. Per part de La Salle, hi competiran Luis Ocaña, Daniel Carrillo i Lluís Buades; i del Club Natació Maó hi participaran Francesc Estrada i Juan José García. També prendran part en el campionat Marco Rivera i Luis Rodríguez, dels clubs Santa Olaya de Gijón i el Canoe madrileny, respectivament.

Les proves

Els esportistes competiran en 17 modalitats diferents, tant masculines com femenines, en uns campionats que es desenvoluparan en jornades de matí i horabaixa. Al matí, de 9.00 a 12.00 hores, els nedadors disputaran les sessions eliminatòries, mentre que a l'horabaixa tindran lloc les finals i l'entrega de medalles. Les proves que es duran a terme són 50, 100, 800 i 1.500 metres lliures, 4x200 metres lliures, 4x100 metres lliures i estils, 200 i 400 metres lliures i estils, 100 i 200 metres braça, 100 i 200 metres esquena i 100 i 200 metres papallona, tant en el torneig masculí com en el femení.

Reunió d'estrelles

A més dels medallistes en el darrer Europeu d'Eindhoven -Da Rocha, Àlvarez, Cabello i Costa-, hi seran algunes de les principals estrelles en l'àmbit mundial d'aquest esport, com ara Rafa Muñoz i Erika Villaécija. Muñoz és plusmarquista mundial de 50 metres papallona en piscina llarga i té les cinc millors marques absolutes de tots els temps en aquesta modalitat, a més de ser-ne campió europeu i medallista mundial. El també campió europeu Aschwin Wildeboer és plusmarquista mundial de 100 metres esquena, tant en piscina llarga com curta. Villaécija ha estat medallista tant en l'àmbit continental com en el mundial, igual que Mireia Belmonte, una de les grans promeses estatals convertida ja en realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.