nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Nadal elimina Berdych i ja és a semifinals

El jugador mallorquí va fulminar en dues hores i set minuts el tennista txec per 7-6, 6-4 i 6-2

El mallorquí Rafel Nadal es va col·locar ahir a les semifinals de Wimbledon després de fulminar a la pista Central el Txec Tomas Berdych, setè favorit, en dues hores i set minuts per 7-6, 6-4 i 6-2.

Després d'un primer set de jugades llargues i en el qual Berdych pareixia prometre més, Nadal aconseguí establir un precedent. En 58 minuts, ambdós jugadors varen recórrer al desempat, que es va anotar el mallorquí sense problemes per 7-6.

Nadal va rompre el servei del txec en el segon joc d'aquesta màniga inicial, malgrat que el campió de Halle li va tornar la jugada en el tercer.

Va ser una màniga molt igualada, sobretot al principi, quan el balear va salvar quatre pilotes de break, va cometre sis errades no forçades, quatre menys que el seu rival, i va tenir cinc punts de set.

Nadal mostrava molta confiança i va continuar movent-se amb soltesa en el segon examen, on agafà les regnes des del principi i exhibí un poderós servei.

El mallorquí va rompre el servei al tennista txec en una ocasió, i desaprofità tres ocasions més, anotà 12 cops guanyadors i va perdre dues pilotes de set en el 5-3.

Però la seva determinació no es va rompre. El balear aprofità el seu servei i tornà a disposar de dos punts de set en el 5-4. Així, Nadal rubricà el 6-4.

La bona ratxa no es va evaporar i Rafel inaugurà el tercer set tornant a prendre la iniciativa. Va començar trencant el servei del setè favorit, cada vegada més descentrat davant les potents envestides de Nadal, que volia la victòria i que a cada punt s'encoratjava un poc més.

El de Manacor continuà amb una exhibició de cops demolidors davant un desorientat Berdych, a qui va deixar dos jocs en blanc.
El tres vegades campió de Roland Garros va deixar escapar un punt de partit en el 5-1, que remuntà el jugador txec. Poc després, el mallorquí va tornar a gaudir de dues pilotes en un set que es va dur per 6-2.

El número dos del món, que ahir aconseguí 39 punts guanyadors, s'enfrontarà a semifinals al serbi Novak Djokovic, que s'imposà al xipriota Baghdatis. Nadal va demostrar ahir la seva superioritat, malgrat les condicions de la pista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.