cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Sainz i Coma aguanten l'atac dels campions Peterhansel i Despres

El madrileny i el català surten líders del Marroc en cotxes i motos

El madrileny Carlos Sainz (Mitsubichi) i el català Marc Coma (KTM) resistiren l'atac dels francesos Stephane Peterhansel (Mitsubishi) i Cyril Despres (KTM), que aconseguiren la victòria en cotxes i en motos respectivament en la cinquena etapa, disputada ahir entre Ouarzazate i Tan Tan sobre un recorregut de 819 quilòmetres, dels quals 350 eren d'especial, i abandonaren el Marroc com a líders de les seves categories.

Peterhansel i Despres, els darrers vencedors del Dakar sortiren ahir ferits en el seu orgull després de la «punxada» que suposà per a ells la jornada de dimarts i estiraren amb força durant l'especial amb la intenció de retallar distàncies.

La presència de boirina feia més complicada l'etapa sobre un traçat accidentat, sinuós i tècnic entre pous i pedres que convertien les punxades en un dels grans perills que s'havien d'evitar.

Peterhansel aconseguí la victòria en cotxes amb 1.12 sobre l'americà Mark Miller i 2.20 sobre el català Nani Roma, segon i tercer respectivament. Carlos Sainz fou novè en l'etapa, a quasi nou minuts de Peterhansel. Suficient per conservar el lideratge en la general amb 1:28 sobre la seva companya d'equip, l'alemanya Jutta Kleinschmidt i amb 2:07 sobre el gal Luc Alphand, el millor dels Mitsubishi. Ara Roma és setè a 3:45 del bicampió del món de ral·lis i Peterhansel pujà fins al novè lloc a 9:25.

El mallorquí Toni Manresa arribà a la meta de Tan Tan en el lloc 113è a 2h.32:43 del vencedor.

En motos, també hi hagué una bona resposta del defensor del títol, Cyril Despres, que sumà la seva segona victòria, després de la primera etapa a Lisboa, per donar emoció a la general. Després retallà 3:41 al català Marc Coma, que encara conserva un avantatge d'1:25 respecte del francès. Isidre Esteve acabà l'etapa tercer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.