nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

«Mascalzone», líder entre la polèmica

El «Caixa» protesta contra el «CAM» i molts vaixells clamen contra la suspensió de la sisena prova

El Club Nàutic de Palma va viure ahir la jornada més intensa d'aquesta vintena Copa del Rei. Entre una forta polèmica per la suspensió de la segona prova del dia en els dos grups, el vaixell italià Mascalzone Latino arrabassà el liderat al CAM, màxim favorit a la victòria fins a aquell moment. El Mascalzone havia aconseguit el primer lloc del Grup A després de realitzar una excel·lent cinquena prova (primera d'ahir). Els italians es van aprofitar del vent del nord-est, que va ser molt variable. Al Grup B, el Telepizza-Pepsi augmentava encara més el seu avantatge sobre els principals rivals, en una prova guanyada pel Zurich en temps compensat.

La polèmica va arribar amb la suspensió de la segona prova. La del Grup B va queda anul·laper les difícils condicions meteorològiques, però la del Grup A es va suspendre després de ser disputada. Aquesta suspensió va deixar a l'ombra una reclamació del Caixa Galícia contra el CAM que podia haver deixat el vaixell del príncep Felip o el de Vicente Tirado fora de combat definitivament. Al tancament d'aquesta edició s'esperava encara el veredicte.

El motiu de la suspensió de la prova va ser «una rolada de 180 graus amb vents d'embat i del nord que ha posat els vaixells en una encalmada», segons explicaven fonts del vaixell Codorniú, que es va beneficiar perquè aconseguí mantenir el cinquè lloc que tenia abans de la sisena prova. Molts vaixells, entre els quals el Bribón o l'Adecco, van presentar una protesta oficial davant el jurat internacional per aquesta polèmica decisió, perquè havien aconseguit un bon lloc a la sisena prova.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.