algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

Fitxar-ne un altre o confiar en Novo?

Amb la marxa de Finidi, Bernd Krauss haurà de decidir si ha de fitxar un substitut

M.F.N. Palma.
La marxa de Finidi del Reial Mallorca és un fet, i ara Bernd Krauss haurà de prendre una altra decisió: fitxar algú en el seu lloc, o donar total confiança a dos jugadors joves replets de qualitat, Àlvaro Novo i Alejandro Campano. La temporada passada va ser històrica pel Mallorca, però durant tot el curs existia una qüestió que no era gens del gust dels aficionats mallorquinistes, el perquè Àlvaro Novo estava condemnat la gran majoria de partits a seure a la banqueta. El beneficiat per aquella situació, Finidi, oferia un rendiment que si bé era força bo en l'aspecte defensiu i tàctic, no ho era tant en el vessant ofensiu, on només despavilà a la recta final de la temporada.

En canvi, quan Novo sortia a la gespa el poder ofensiu mallorquinista es multiplicava, a més de lluitar molt en defensa. Els seus driblatges i centres mesurats significaven perill de gol en un alt percentatge, i l'equip notava positivament la seva presència. Luis Aragonés, emperò, no entrà en el debat Finidi-Novo, i s'inclinà sempre pel jugador nigerià. No obstant això, el Sabio de Hortaleza va reconèixer a finals de temporada que no s'esperaven mai que el cordovès els sortís amb un rendiment tant bo. Deia Luis que tenia «coses de crack, de gran jugador».

Aquesta gran evolució en el joc de Novo, que aixecà l'interès d'importants clubs de Primera Divisió (Reial Madrid inclòs), ha servit d'ajuda a la directiva mallorquinista per acceptar l'oferta de l'Ipswich Town i enviar Finidi cap a Anglaterra. El maldecap li ve ara a l'entrenador de l'equip, Bernd Krauss, que ha vist com ha d'afrontar una temporada que es preveu carregada de partits sense un home amb el qual ja comptava i que, a més, té àmplia experiència internacional. Novo i Campano no passen dels 23 anys i en el cas d'aquest darrer, procedent del filial, no ha jugat a Primera, i just ha demostrat la seva exquisida classe a Segona B.

Per aquest motiu, el club es planteja la contractació d'algun nou jugador. Els noms d'Ivan Ania i Veljko Paunovic han estat els primers en sortir a les llistes, i tot apunta que algun d'ells acabarà aterrant a la nostra illa en cas que el preu sigui acceptable. D'aquesta manera, el que semblava una bona notícia per a Àlvaro Novo i Alejandro Campano, la marxa del que havia de ser titular indiscutible pel carril dret del migcamp, es pot veure mitigada amb l'arribada d'un nou reforç que, en el cas del iugoslau, té tots els números de jugar per la mateixa banda. El dubte sobre si fitxar obligatòriament un jugador més o donar un marge de confiança als joves Novo i Campano està sobre la taula. L'entrenador alemany del Reial Mallorca, Bernd Krauss, ja ha tingut tres setmanes per comprovar el nivell dels seus dos deixebles, i la pilota està sobre la seva taulada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.