algo de nubes
  • Màx: 16.17°
  • Mín: 7.61°
16°

La importància de la Copa

Aquest dimecres l'Atlètic Balears disputarà el seu partit de Copa del Rei a la Planilla, l'estadi del Calahorra un dels equips més en forma de la Primera RFEF. L'equip entrenat per Eduardo Docampo suma 4 victòries i un empat en els darrers cinc partits i està situat just a mitjan taula amb 21 punts, nou punts per sobre del seu objectiu principal, la salvació. Però mentre segueixen somiant a tan sols dos punts del play-off d'ascens.

Al pur estil Amorebieta és un equip competitiu que amb pressió alta i molta intensitat se sent còmode sense pilota i sortint a la contra. Però no he vingut a convèncer a ningú sobre la dificultat del partit. Els 'antis' ja s'encarregaran de menysprear al rival... La qüestió és, té realment importància aquest partit? La meva resposta és contundent, és imprescindible la classificació de l'equip per la propera ronda.

Això sí, sense cap pressió cap als nostres jugadors. Sent realistes res té a veure amb l'objectiu principal, quedar campions i ascendir al futbol professional, però la classificació per a la següent ronda si pot ser clau per reforçar les bones sensacions de les darreres jornades.

Xavi Ginard sortia a xarxes socials per demanar més implicació a l'afició de l'equip blanc-i-blau i amb molta raó. L'entrada mitjana a l'Estadi està molt per sota d'altres temporades quan l'equip està rendint amb notable alt a una categoria molt més competida amb partits molt més atractius.

El club ja s'ha posat en marxa per intentar millorar aquesta assistència, la visita de jugadors a les escoles és una de les bones estratègies de comunicació del club, però necessita una empenta per millorar el registre. I aquesta empenta té nom i cognom, Copa del Rei.

L'equip fa més de trenta anys que no supera la primera ronda de Copa del Rei, i superar-la podria suposar l'arribada d'un Primera Divisió a l'Estadi Balear. Això suposaria un factor positiu per aconseguir aquest objectiu secundari i que no és sinó augmentar la massa social del club.

Ingo Volkmann acabarà la reforma de l'Estadi i a la fi tendrem un escenari amb condicions i cabuda per 6.000 espectadors, però serà un escenari fred si no aconseguim superar les 1.500 persones a cada partit.

Així doncs, l'equip té molt a guanyar i poc a perdre, però hem de ser clars és molt necessari aconseguir la classificació per seguir il·lusionant a l'aficionat balearico. És una oportunitat pels menys habituals, que demostrin que enguany part de la culpa del bon rendiment està en el fons d'armari. S'espera la titularitat de jugadors com Xavi Ginard, Pedro Orfila, Josep Jaume, Álex Robles o Manel.

Gestes com les del Mirandés, Alcorcón, Alcoyano, SD Formentera o UD Ibiza varen fer créixer la massa social dels seus clubs i la seva repercussió a escala estatal. I per cert, aquell Mirandés va aconseguir l'ascens a l'Estadi Balear aquella mateixa temporada.

Una derrota suposarà una petita decepció, però l'equip seguirà en la lluita del gran objectiu. Una victòria significarà una gran alegria a l'espera de veure un derbi mallorquí de primer nivell a un Estadi Balear a rebentar... A qui no il·lusionaria això? Aquest dimecres marxem de Copes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.