El conjunt de Pep Guardiola patí de valent per conservar el lideratge i doblegar un voluntariós Xerez. Jeffrén i Henry avançaren els blaugranes, Mario Bermejo escurçà distàncies i Ibrahimovic sentencià

Barcelona 3
Xerez 1

Barcelona: Váldes; Puyol, Márquez (Vaig picar, min.52), Chygrysnkiy, Maxwell; Xavi, Keita, Touré Yaya; Jeffrén (Messi, min.52), Ibrahimovic i Henry (Bojan, min.74).

Xerez: Renán; Francis, Gioda, Aythami (Carlos Calvo, min.46), Casat; Sidi Keita (Morenor, min.63), Víctor Sánchez; Armenteros (Alustiza, min.79), David Prieto, Orellana; i Mario Bermejo.

Gols: 1-0, min.14: Jeffrén. 2-0, min.24: Henry. 2-1, min.25: Mario Bermejo. 3-1, min.56: Ibrahimovic.

Arbitre: César Múñiz, del comitè asturià. Va mostrar cartolina groga a Aythami (min.17), Víctor Sánchez (min.27), Casat (min.68), Orellana (min.72), Bojan (min.79), Renán (min.82), Bermejo (min.83), Morenor (min.88) i Gioda (min.90). Va expulsar amb roja directa Alustiza (min.90) i Orellana (min.91).

El Barcelona patí davant un Xerez coer i que, si bé acabà amb un marcador advers (3-1), durant molts minuts plantà cara al líder, que suà de valent per doblegar el conjunt andalús.

Després del cop moral que patí dimarts a la Lliga de Campions, en caure derrotat a Milà en el partit d'anada de la semifinal davant l'Inter, el Barça cercava un resultat que reforçàs la seva confiança. El Camp Nou respongué a la crida de Pep Guardiola i es vestí amb les seves millors gales, però el futbol no arribà fins que Messi aparegué sobre el terreny de joc ben entrada la segona part.

Sense desplegar un gran joc, el Barça es trobà amb dos gols en deu minuts, obra de Jeffrén i Henry, i pensà que el partit ja estava sentenciat.

Tot i això, el Xerez no abaixà els braços i escurçà distàncies en el marcador en el minut 25 mitjançant Mario Bermejo. A partit d'aquí, el conjunt que dirigeix Néstor Gorosito cercà l'empat sense cap tipus de complex.

Els blaugranes pecaren de conformisme i de mica en mica es veieren acorralats per un Xerez que havia crescut. Amb el 2-1 s'arribà al descans.

En els primers minuts de la segona part es va veure un Barça completament descentrat i sense esperit. En cinc minuts el coer va gaudir de dues clares ocasions per marcar, que foren desaprofitades pels seus atacants. La primera va ser una greu errada de Valdés en un rebuig que deixà la pilota als peus d'Orellana, qui en un cara a cara va fallar la rematada final. En l'acció següent Mario Bermejo va rematar a plaer de cap, però va topar amb un segur Valdés.

Quan semblava que podria arribar l'empat, Ibrahimovic sentencià marcant el 3-1.•