algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El primer cor gai de Balears s'estrena avui a l'escenari

L'acte coincideix amb el Dia Internacional de l'Orgull

20328

Els integrants d'aquest original cor, fotografiats fa uns mesos al seu local d'assaig.

Miquel A.Cañellas

Aquest dijous 27 de juny, a partir de les 21 hores, el Teatre Xesc Forteza de Palma acull el primer concert del Mallorca Gai Men's Chorus, com el seu nom indica, el primer grup coral gai format per veus masculines de les Illes.

La condició sexual o afectiva dels cantants no eclipsa en cap cas el valor musical de les seves interpretacions, i això ho tenen ben clar tots els seus integrants, els quals aclareixen que també accepten homes heterosexuals a la formació, ja que no volen ser "abanderats" de cap moviment concret. El que sí demostren és la clara intenció d'oferir quelcom diferent en el panorama coral, a base de repertori variat i original, i amb qualitat musical.

En qualsevol cas, el cert és que han dedicat gran part dels seus esforços a assajar de valent des del mes d'octubre de l'any passat, i ara esperen amb continguda emoció el moment de debutar davant el públic.

L'expectació fins arribar a aquest dia ha estat gran, tot sigui dit. Potser pel seu marcat caire pioner, nombroses persones més o menys melòmanes, o bé seguidors de l'univers LGTB -Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals- han sentit l'obligació d'intentar fer-se amb un dels seients del concert inaugural.

Això ha fet que les entrades anticipades quedassin exhaurides ben aviat, malgrat a les taquilles del Xesc Forteza també es podran adquirir algunes localitats, a partir de les 20 hores.

Convidats il·lustres
Els cantants gais autòctons no estaran sols davant un repte d'aquestes dimensions. Per tal d'afegir calor a la vetllada han convidat figures conegudes, amb contrastada experiència damunt de l'escenari. Una de les cabdals és Michele McCain, la cantant afroamericana que durant anys acompanyà vocalment la popular Orquesta Mondragón, de Javier Gurruchaga.

Tampoc no passa gens desapercebut el cantant i actor Carlos Gramaje, qui donà vida al primer 'Saïd' del mític Mar i cel estrenat per la companyia catalana Dagoll Dagom en un llunyà 1986, i que avui compartirà amb les veus del Mallorca Gai Men's Chorus alguns minuts i un parell d'interpretacions.

Per la seva banda, no faltaran a la cita cinc components dels Barcelona Rainbow Singers, també coneguts com la 'Coral de Panteres Grogues' de la Ciutat Comtal, un grup de similars característiques al mallorquí que ja fa un temps que roda en directe, seguint els vestigis d'altres cors que han pres molta notorietat en l'àmbit internacional, com els San Francisco Gay Men's Chorus, o el London GMC.

A més, tot plegat estarà sota la batuta d'un experimentat director, com ho és Joan Lainez.

Recordem que aquest concert és un dels actes més destacats de la Setmana de l'Orgull 2013, que es clou avui, Dia Internacional de l'Orgull, i que a les Illes commemora especialment l'Associació de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (LGTB), Ben Amics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris