algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Comença l'espectacle!

La X Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears omplirà els carrers de Vilafranca del 6 al 9 d'octubre

54270

Riera, Gomila, Rotger, Barceló, Garau i Bauçá, a la presentació.

Jaume Lladó(J.Ll)

La Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears arriba a la desena edició, malgrat la crisi i les retallades en el món de la cultura. L'esdeveniment, organitzat per Sa Xerxa, omplirà els carrers de Vilafranca de Bonany del 6 al 9 d'octubre, amb un total de 43 espectacles representats per 40 companyies. 72 funcions serviran d'aparador per als programadors teatrals i de diversió per a un públic que ja ha exhaurit les entrades d'alguns dels espectacles. 24 de les companyies participants procedeixen de les Illes Balears. També s'hi podran veure espectacles de Catalunya, el País Valencià, Múrcia, el País Basc, Andalusia i Aragó. Per primera vegada, hi participarà una companyia procedent d'Amèrica, en aquest cas de Colòmbia.

La Fira de teatre infantil i juvenil ha rebut el suport del Govern, el Consell, el Ministeri de Cultura, l'Institut Ramon Llull, la Caixa i, és clar, de l'Ajuntament de Vilafranca. "Aquest esdeveniment suposa molt per al nostre poble. És un gran espectacle", manifestà ahir la regidora de Cultura de l'Ajuntament vilafranquer, Francisca Bauçà, a l'acte de prensentació. Tampoc no hi faltaren el vicepresident del Consell, Joan Rotger, i Maria José Garau, en representació del Govern.

El pressupost d'enguany ronda els 60.000/ 70.000 euros. "S'ha de tenir en compte que una fira d'aquestes característiques arriba a tenir en altres llocs un pressupost de 300.000 euros", explicà Jaume Gomila, de Sa Xerxa. "Hem fet un esforç titànic per poder tirar-la endavant i hem hagut de sumar ajudes. La fira no hauria estat possible sense la col·laboració dels vilafranquers i de les companyies, que s'han adaptat a les condicions econòmiques perquè saben que d'aquest esdeveniment en poden sortir contractacions", afegí. "Tenim tots els ingredients que calen: companyies, programadors, espectadors i volum de negoci". El mateix dijous dia 6 se celebrarà, dins el marc de la fira, la final del VI Premi bòtil. El premi de textos Guillem d'Efak també s'atorgarà dijous.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Català, sí; bilingüisme, no!, fa mes de 9 anys

Comparau:

-La Fira de teatre infantil i juvenil ha rebut el suport del Govern, el Consell, el Ministeri de Cultura, l'Institut Ramon Llull, la Caixa i, és clar, de l'Ajuntament de Vilafranca.

-La crònica d'una mort anunciada ja té la seva sentència en el BOIB. A partir d'avui, queda sense efecte "la convocatòria pública d'ajuts destinats a la premsa escrita íntegrament en català".

Deu ser perquè la Fira de teatre és bilingüe?

Valoració:0menosmas
Per la mar, fa mes de 9 anys

Enhorabona a Sa Xerxa!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris