lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Els treballadors del Principal denuncien una 'situació insostenible'

Els delegats de la UGT han presentat una denúncia per una possible “falta de respecte” de la gerència

122420

Imatge d'arxiu de l'interior del Teatre Principal de Palma.

R.C.

Els delegats sindicals de la Fundació del Teatre Principal han denunciat davant Inspecció de Treball la "situació insostenible" que pateixen els treballadors de l'espai escènic regit per Margalida Moner i gestionat pel Consell. Asseguren que "la manca de respecte als empleats" per part de la gerència ha estat el fet determinant per interposar la denúncia. Això suposarà ara iniciar l'actuació de protocol de riscos laborals marcat per la normativa.
Tal com publicà diumenge dBalears, fa diverses setmanes que els sindicats van sol·licitar una reunió amb la gerent Margalida Moner després que aquesta explicàs als mitjans de comunicació que "la plantilla està sobredimensionada" i anunciàs la intenció de realitzar "noves contratacions amb personal de confiança" i que "hi haurà acomiadaments".

Sobre els motius concrets de la denúncia presentada dilluns, UGT apunta possibles infraccions en matèria de salut laboral. En concret, especifica cinc punts determinants: aïllament del personal, desestabilització emocional amb la incertesa de retallades i acomiadaments, deteriorament deliberat del rendiment dels treballadors, modificacions unilaterals de l'organigrama de la fundació amb intenció d'aïllament de treballadors i la substitució de funcions desenvolupades per treballadors públics de la Fundació per personal extern.

FSP-UGT han sol·licitat una reunió urgent amb el vicepredent de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, per aclarir tots aquests temes i transmentre-li, segons asseguren, la "nostra rotunda oposició davant qualsevol acomiadament". Els delegats sindicals recalquen que "som empleats públics que estam al servei de la institució, però ara ens han donat l'esquena", explicà ahir Miquel Martorell. Davant això, reclamen la necessitat d'elaborar una programació acord amb "els principis que sustenten des de fa molts anys el teatre, així com la necessitat de respectar els empleats de la Fundació". El mateix dia que UGT interposà la denúncia, el conseller Rotger anunciava des de Prada que es reuniria amb els sindicats. De moment, però, ningú els ha comunicat res.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa mes de 9 anys

Ja te ganes aquesta senyora de ficar-se en bullits, a la seva edat , ja hauria d'estar tranquil·leta a caseva, és molt trist però el PP actua sempre igual , perquè l'únic bagatge cultural és que de jove feia teatre amateur o regional, com deien, quan feren conseller de Cultura el Sr. Gilet pare, jo vaig demanar perquè li havien fet i em contestaren que de jovenet feia teatre amb la Juventut Seràfica. com veis ara i sempre el PP fa igual.

Valoració:5menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Madò Moner, documentau-vos bé abans de fer desbarats grossos.

Valoració:9menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

El Teatre Principal hauria de ser el referent teatral a Mallorca. No ens podem dedicar a tenir, només, companyies amateur. Encara que estem en crisi el teatre no pot tancar les portes. Ha de seguir endavant i ha de ser la lluerna que dóna llum en època de negror. Estic d'acord que s'han de pensar molt les obres i els espectacles que s'hi duran però mai tancar i qualsevol programa de transmissió cultural passa pel respecte als treballadors que formen part del projecte.

Valoració:5menosmas
Per Lluna, fa mes de 9 anys

Quina vergonya això són els vostres arguments desacreditar i parlar malament per defensar-vos, quin nivell!!!, alo millor hauriau de mirar un poquet cap enrera molt poquet, qui era que regenava el teatre fins fa poc ,o no vos convé?

Valoració:-2menosmas
Per Desamor, fa mes de 9 anys


Diu molt d'un polític (Margalida Moner) i del seu PP que sense tenir ni idea de gestió cultural, sense conèixer les xifres que mou tot l'àmbit teatral, els treballadors, els objectius, ni tan sols sense saber que aquells que d'una manera directa o indirecta fan feina pel Principal són professionals, no amateurs com el teatre que ella defensa, 140 actors/ius, 20 empreses de teatre i dansa, més de 30 tècnics, per no parlar d'aquells que fan feina dins el Principal que també quedaran sense feina, a Mallorca s'acabarà el teatre i la dansa, I tot per què? No ens enganem, no és la crisi. La crisi hi és, sempre hi ha estat i hem viscut sempre amb ella, i amb diverses crisis i lluitant contra gent un poc més notable que na Moner (que no és gaire dificil) hem arribat fins aquí.
Ara, això sí, si no ens reben o no ens reb, la guerra haurà començat, hem de pagar lloguers, el menjar, tenim fills, i aquesta illa es mereix tenir una cultura i una educació més digna d'allò que el PP sempre ha intentat que siguem: EL BAR MÉS BARAT I IMPORTANT D'EUROPA. Aquest escrit no és una amenaçá, és un recordatori.
Moner, canvia aquesta estratègia populista i xabacana o desitjaràs haver-te jubilat fa un any.

Valoració:7menosmas
Per un altre treballador, fa mes de 9 anys

La mesquinesa i incultura de Moner sumat a la falta de rigor del PP per posar un persona inexperta en aquest tema pot fer que el Principal i tot allò que ho envolta transformi el Principal en una bomba de rellotgeria.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris