nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

“Hi haurà una reducció de plantilla al Principal”

El català serà una llengua més a la cartellera teatral, no hi haurà cap prioritat a l'hora de programar”

127244

Margalida Moner, Directora Gerent del teatre Principal.

Teresa Ayuga

Empresària aficionada al teatre amateur, Margalida Moner (Andratx, 1942) ha aterrat al teatre Principal carregada d'il·lusió i disposada a obrir les portes a tothom que pugui oferir un espectacle "digne". Moner dóna pistes, però només el temps i les seves decisions deixaran palès en què consisteix aquesta 'dignitat'.

Quins seran els eixos clau de la vostra gestió?
Hem d'obrir el teatre a més gent. L'hem de posar dins una categoria que avui en dia no té. El Principal va arribar a ser reconegut a tot l'Estat i ara hem de tornar a entrar dins aquest rànquing. Tant en música com en teatre, hem de donar cabuda a tothom que tingui un espectacle digne per pujar damunt l'escenari.

Què voleu dir amb 'digne'? Parlau de teatre amateur?
Hi ha companyies de teatre amateur que poden pujar damunt l'escenari del Principal.

No seria més lògic que els grups amateurs ocupassin altres àmbits?
No. Per haver volgut aparentar, el teatre ha estat molt de temps tancat. Per què si una companyia ha muntat una obra digna no pot tenir una oportunitat? Per què no s'ha de donar un gust a aquesta gent, que també té el seu públic?

Hi ha una programació proposada per l'anterior equip gestor, es mantindrà?
Es mantindrà tot allò que estava firmat.

Com serà la futura programació?
Pel novembre s'estudiarà què farem. La Temporada d'Òpera no desapareixerà, però la resta de la programació l'hem de pensar.

Quines seran les conseqüències artístiques de l'actual situació econòmica?
No hi haurà conseqüències. El que s'ha de fer és gestionar millor els doblers.

Què passarà amb els directors artístic i musical, Pep Lluís Gallardo i Xisco Bonnín?
Hi haurà una reducció de plantilla, i no vull dir res més sobre aquest tema.

S'han denunciat les irregularitats en les obres de reforma?
Hi ha una sentència d'embargament d'1.700.000 euros i aquí no hi ha més denúncies a fer. O pagam o continuam generant interessos.

Però s'han denunciat les irregularitats?
El que no es comprèn és que firmassin el final d'obra i tornassin els avals sense haver-ne denunciat les deficiències i les irregularitats.

Però, avui en dia, estan denunciades les irregularitats?
Encara no s'ha presentat cap denúncia. Fiscalia, de moment, no té res.

Si al patronat de la Fundació Teatre Principal sempre hi ha hagut membres del PP, per què s'ha acusat el Pacte d'amagar informació?
El patronat està informat si l'informen.

Voleu dir, doncs, que el patronat no estava informat?
Sí.

Podrà el Consell fer-se càrrec del pagament dels 1,7 milions?
Hi ha coses que s'han de pagar, i aquesta és una d'elles.

Es continuaran donant ajudes al circuit d'arts escèniques?
Les ajudes les he passades a la Direcció General de Cultura. No les ha de repartir el Principal.

Continuarà el català sent una prioritat en la programació?
El català serà una llengua més a la cartellera teatral, no hi haurà cap prioritat a l'hora de programar. Els espectacles es triaran per la seva qualitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 9 anys

La reducció hauria de començar per qui ha deixat i permés sense controlar aquest forat de doblers, i per la ineficàcia e inoperància dels polítics que jugen amb els doblers dels contribuyents i amb el pa dels treballadors.
Primer mirin cap a IB3 o Emaya abans de llençar un titular així.
Vergonya!

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

En lloc de posar a algú jove, emprenedor, preparat i professional han posat a una amateur jubilada. Pitjor impossible.

Valoració:2menosmas
Per Foraster ben orgullós, fa mes de 9 anys

A veure si és vera que es pot veure teatre de qualitat ja sigui en castellà o en català i no "experiments" d'aficionats que lleven de cartellera abans de les quatre representacions...

Valoració:0menosmas
Per Xesca, fa mes de 9 anys

@la senyora Moner, per què no hi posa també amateurs a la programació d'Òpera?

Valoració:6menosmas
Per Adéu siau, fa mes de 9 anys

No val la pena perdre el temps escrivint comentaris en aquest fòrum. El dBalears se'ls passa per allà on no dic i fa amb ells el que vol: ignorar-los, destruir-los, manipular-los, etc. Això si que és oposat a la nostra cultura catalanobalear. Adéu per sempre.

Valoració:-8menosmas
Per Uep, fa mes de 9 anys

"Donar un gust a aquesta gent": en una sola frase, tota una concepció, trista i certament "amateur", de la política. Canyellisme antic, renúncia a exercir la responsabilitat política, acomodació en una figura de cacic simpàtica que fa favors als seus... Margalida Moner, en definitiva. Ja dic: no és estrany que tengui tanta fe en els amateurs, ella mateixa és una política i empresària amateur i ben bé que li ha anat. Ara: que ni tan sols entengui per què la gent del món teatral i cultural s'indigna amb declaracions així... Això sí que és trist. O sigui, que un professional (amb els seus estudis, amb les seves empreses cotitzant, amb la seva trajectòria) valen igual que qualsevol que, legítimament, és clar, monta al seu poble una obreta de tercera d'aquestes de fer riure diguent "collons"... I na Moner se sorprèn perquè això resulta ofensiu! Ai, senyor! Ep! Jo conec un mestre d'obres que se va fer ca seva: el facin col·legiat del col·legi d'artquitectes. El meu nebot, caixer d'un Erosky, llegeix novel·les de John Grisham: me'l facin advocat, per favor. La meva al·lota sempre està consultant la web mantenteenforma.com: me l'agafin a Son Espases a fer qualque diagnòstic. No dic cada dia, eh? Els dimecres, per exemple. Total, ella té el seu públic i li donaríem un guster... Ah, no, que això són coses serioses, no com el teatre, que just serveix per anar a fer quatre riotes amb "xistes" verds!
Misèria.

Valoració:15menosmas
Per Pep Terros, fa mes de 9 anys

Hi haurà retallada de personal.....i segur que treuen fora els que curren i tenen formació. Enhorabona a tots els que just tenen el graduat escolar i no estimen el teatre.

Valoració:9menosmas
Per Pepe Gil, fa mes de 9 anys

Caramba con la periodista, tiene enfilados a dos empleados fijos del teatro! Siempre pide por su continuidad... es que es el Diari de Balears o de Parats?

Valoració:-12menosmas
Per maria, fa mes de 9 anys

sense paraules (i molta plorera!!! :_______(

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris