nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Un 50% menys de doblers per a les nits culturals de Palma

Cort presenta el programa Viu l'estiu amb un pressupost reduït a la meitat. Això suposarà que la programació també davalla un 33%, sobretot la musical

126606

Une de les activitats més concorregudes és el cinema a la fresca al parc de la Mar.

R.C.

Palma enguany tindrà un 33% menys d'activitats culturals durant l'estiu amb un pressupost un 50% inferior. "El rigor pressupostari" fou l'argumentació que donà ahir el regidor de Cultura i Esports, Fernando Gilet, a l'hora de presentar la programació. En total, es realitzaran 53 activitats, 26 menys que l'any passat, entre projeccions cinematogràfiques i actuacions musicals. Les retallades afectaran principalment el festival Cançons de la Mediterrània i les actuacions musicials de les Voltes, a més de desaparèixer per complet el festival Sona9.cat que, després de tres anys de trajectòria dedicada a la música íntegrament en català, s'ha suprimit del programa. Les previsions de l'anterior equip eren destinar-hi 360.000 euros, però s'ha reduït a la meitat "per mantenir l'oferta cultural fins a final d'any", assegurà Gilet.

I amb nou govern a Cort, també nova nomenclatura per a la programació d'estiu. El fins ara anomenat programa Palma nit a nit barata d'eslògan i passa a Viu la cultura/Vive la cultura, un lema en bilingüe que segons Gilet transmet la política de "vida" que el seu departament vol per a Ciutat. Les activitats d'aquest nou Viu la cultura començaran avui amb un concert líric al castell de Bellver. L'emblemàtica fortificació ciutadana acollirà el tradicional Festival de l'Orquestra Simfònica i el certamen Serenates d'estiu, organitzat per les Joventuts Musicals entre el 9 i el 12 d'agost. Bellver també acollirà dos concerts gratuïts de la Banda Municipal de Música de Palma (16 i 23 de juliol), un concert de Palma String titulat Les 8 estacions (de Vivaldi i Piazzolla), l'actuació de Le Carromatto i jazz. El concert més esperat serà el que tancarà el cicle d'activitats al castell el 27 d'agost, amb Antònia Font.

Ara bé, una de les activitats més concorregudes i de franc és la projecció cinematogràfica al parc de la Mar. Enguany n'hi haurà 39 i tindran lloc els dimarts, dimecres, dissabte i diumenges a partir de les 22 hores. El cinema a la fresca començarà el 16 de juliol amb la cinta Que se mueran los feos i finalitzarà el 28 d'agost amb la projecció de La red social. Del total, cinc seran en llengua catalana, dues en versió original i tota la resta, en castellà.

A més a més, el Casal Solleric mantindrà el seu cicle de cinema en versió original els dijous a vespre amb 9 films de títols menys comercials. Cançons de la Mediterrània és l'espai que tindrà la programació més minsa. Aquest acosta la música als ciutadans de manera gratuïta i enguany constarà de cinc concerts. El primer serà el 22 de juliol, a càrrec de Mastreta. El seguirà el següent, divendres dia 29, amb Jaume Compte i Nafas Ensemble; Dinamo serà el 12 d'agost; Jaume Anglada, el 19 d'agost i el tancarà Immortal Abba el 26 d'agost. El cicle de concerts dedicat íntegrament a la música en català i més actual, 9.cat, no apareix el programa.

ELS CONCERTS

LES VOLTES
22 de juliol
Mastreta presentarà el disc Vivan los músicos, publicat l'any passat. A les 22 h.

29 de juliol
Nafas Ensemble presentarnan el nou treball discogràfic amb música de Jaume Compte. A les 22 h.

12 d'agost
Dinamo engrescarà el públic amb el seu còctel latin-ska.

19 d'agost
Després del darrer disc, Stereo, arriba el primer directe de Jaume Anglada. A les 22 hores.

BELLVER
7 de juliol
Concert a benefici de Projecte Home, protagonitzat per Johan Botha i la Simfònica. A les 21.30 hores.

14 de juliol
Concert de l'Orquestra Simfònica dins el seu XV Festival de música. A les 21.30 hores.

28 de juliol
Concert de la Simfònica a benefici de les Germanes Trinitàries sota la batuta de Marcello Rota. A les 21.30 h.

13 i 23 de juliol
La Banda Municipal de Música ofereix dos concerts gratuïts. El primer, sota el títol Fantasia espanyola; i el segon, Marco Polo, la Ruta de la Seda.

30 de juliol
Palma Strings presenta Les 8 estacions (Vivaldi i Piazzolla). Les entrades eran a 10 euros. Ales 21.30 hores.

6 d'agost
Concert de Le Carromato, on mescla música i teatre. Preu 10 euros. A les 21.30 hores.

Del 9 al 12 d'agost
Festival internacional de música Serenates d'Estiu.

20 d'agost
El jazz arriben a Palma amb Perikas Jazz Reunion.

27 d'agost
Antònia Font prossegueix la gira de presentació de Lamparetes. Entrada: 20 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris