cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Intimitat teatral entre reixes

L'antiga presó de Palma es converteix aquests dies en un improvisat escenari en el qual actors de diverses companyies ofereixen Microteatre

127784

Imatge de familía de tot l'equip que pren part en aquest nou projecte.

S.Amengual

L'antiga presó de Palma es converteix a partir d'avui i fins al 9 de juliol en un escenari teatral. No importa que les parets estiguin esgrogueïdes per l'estat de mig abandó: allò important és l'espai, la proximitat que comporta representar una obra a un metre del públic. I és que no hi haurà grans cadafals ni focus llampants: les obres s'escenificaran dins les mateixes cel·les. El projecte s'anomena Microteatre per delicte i ha estat gestat per Albert Comas, Joan Porcel i Lydia Miranda a partir d'una iniciativa semblant de Madrid. "Coneguérem aquest pla, que començà en un antic bordell de Madrid"." Consistia a oferir funcions d'entre 10 i 15 minuts per a grups de deu o quinze persones", manifestava ahir Comas just abans de començar l'assaig general. La proposta mallorquina serà semblant i els dies 1, 2, 8 i 9 de juliol, més d'una desena d'actors i actrius representaran un total de sis peces teatrals -totes sota la temàtica del delicte- i d'una durada de deu minuts. Les sessions es repetiran cada cinc minuts i el públic -un grup de deu, a tot estirar- anirà rodant de cel·la en cel·la fins a completar el recorregut.

Aquesta, doncs, és la filosofia del microteatre: oferir al públic mallorquí la possibilitat de veure els i les intèrprets illencs en una curta representació. La proximitat del públic amb els actors fou un dels elements destacats ahir per Pere Fullana i Pitus Fernández, dos dels directors que participen en aquesta nova proposta escènica. "S'hi crea una gran empatia", remarcà Fulluna mentre conversava amb Fernández sobre el significat que també comporta aquell entorn de manca de llibertat. Els altres directors que hi prenen part són Margalida Grimalt, Joan Manel Vadell, Àlex Tejedor, Caterina Alorda, Marta Barceló i Joan Miquel Artigues.

Constitueix, en definitiva, un repertori molt ampli d'allò que es gesta teatralment a les Balears i que, en aquest cas, en vol ser "un tast per veure com reacciona el públic, que a Mallorca és molt exigent", declarà Comas. Així mateix, remarcà que les sis obres se centren en el mateix tema, el delicte, però vist des de punts de vista molt diferents i que van del drama a la comèdia. L'altra novetat d'aquest innovador projecte és la recaptació. Les funcions que, com hem dit, es repetiran cada cinc minuts, seran de franc. N'hi haurà sis sessions. A fora, el públic trobarà un capell on podrà dipositar les aportacions personal. L'objectiu final és que la proposta es consolidi i es pugui materialitzar d'una manera permanent a la ciutat. Les funcions dels dies 1, 2, 8 i 9 de juliol començaran a les 21.30 h.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris