cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Històries manipulades

La 13a edició del Festival internacional de teresetes arribarà a Palma i a setze pobles de Mallorca entre l'11 i el 15 de maig. Cinc companyies illenques hi prendran part

123708

Els holandesos d'Electric Circus han donat vida a aquest mico.

Les teresetes han hagut de superar un gran pendent per ser presents enguany a Mallorca. La 13a edició del Festival internacional fa un temps que penja d'un fil que, per sort, és ben resistent. "Hem sobreviscut i això ja és molt", assegura Aina Maria Gimeno, responsable de l'encontre que tornarà a l'Illa de l'11 al 15 de maig. Palma i setze municipis de la Part Forana, un més que l'any passat, seran els escenaris de les històries animades que cada any sorprenen grans i petits i que ja s'han convertit en una cita de referència per a aquesta categoria d'art escènic.

Tot i que falta confirmar-ne el programa oficial, Gimeno avança que algunes propostes d'enguany tindran un marcat accent illenc. I és que "en els darrers temps hi ha hagut una evolució de les teresetes a Mallorca, a més del nivell professional que s'hi congria", assenyala. Així, la tretzena edició inclourà la participació de cinc companyies de Mallorca, que mostraran des d'espectacles d'ombres fins a les tradicionals teresetes de fils.
Entre les companyies internacionals convidades, Aina Maria Gimeno hi destaca la participació d'Anpu, una companyia txeca que presentarà diversos espectacles. El més novedós serà el conte individual de tres minuts de durada que faran per a cada espectador segons l'edat.

Aquest mirarà pel forat d'un pany i es trobarà la història. Aquesta mateixa companyia també presentarà la història d'El cunyat del dimoni, un conte de fades txec en què el diable de vegades actua de manera enginyosa i justa amb el pobres i s'endú els dolents cap a l'infern. D'altra banda, els contes de tota la vida vindran de la mà de la companyia eslovaca Piki Divaldo amb el Conte boví.

Des de l'Estat francès arribarà la companyia La Malette amb l'espectacle Carnage au Pâturage (Budells en la pastura), unes teresetes de guant per a públic familiar amb un llop ben particular. També històries amb animals seran les protagonistes de la companyia holandesa Electric Circus amb Mono the monkey, un espectacle sense text en què es combinen els titelles tradicionals amb les tècniques robòtiques modernes fins a donar vida a un mico ben particular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris