nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

The Sunday Drivers s'acomiada de Mallorca

La banda toledana actuarà demà al teatre Principal en una de les darreres oportunitats d'escoltar-los. Dia 17, al FIB, abandonen la barca per sempre més

El juny de 2009 sortia al mercat el darrer disc dels toledans The Sunday Drivers. Ningú no ho sabia -ells sí-, però aquell era el seu darrer treball. El 12 de maig passat ho anunciaren a través del seu blog: la banda es dissolia. "Després del 17 de juliol a Benicàssim ja no hi haurà ni més concerts ni més discs", informava el cantant Jero Romero. Quedaven algunes dates per enmig i Mallorca era una de les seves aturades.

Serà demà, al teatre Principal de Palma, quan The Sunday Drivers dirà adéu al públic mallorquí. "Tenim molts d'amics a l'Illa que ens han dit que el teatre és un espai ideal", confirmava el guitarrista, Fausto Pérez, qui afegí que "l'única diferència entre fer un concert en una sala o en un festival és que la gent està asseguda i que no es pot fumar. Nosaltres, allò que mirarem, és que la gent sigui a la cadira el mínim temps possible".

The Sunday Drivers arriba a Palma per presentar el seu darrer disc, The end of Maiden Trip. "Aquest treball ja va ser gravat amb la idea que seria el darrer disc de The Sunday Drivers. El títol en donava una pista molt clara. Tot i que la separació no es va anunciar fins fa poques setmanes, els del grup ja ho sabíem aleshores, i això crec que el feia especial. El fet que ningú de fora no se n'adonàs vol dir que creativament era bo. Això és el que tenen els Sundays, que malgrat els problemes, el grup, per alguna raó que no sabem ni nosaltres, sempre ha estat capaç de funcionar creativament".

The Sunday Drivers es creà el 1999. De llavors ençà han vingut a tocar alguna vegada a Mallorca, primer al Casino Royal i la darrera a Inca, dins el festival Inc'mon. "De Mallorca sempre recordarem Toni Pla, un personatge de l'escena mallorquina i el primer promotor local que s'atreví a dur-nos. Esperam que Déu li conservi la salut perquè continuï donant guerra durant molts d'anys més", explica el guitarrista.

De la separació, no en volen parlar. De fet, una de les condicions de l'entrevista era no fer-ne preguntes. Tot i això, sí que tenen paraules d'agraïment. "Ara que ens retiram, miram enrere i ens sentim afortunats d'haver pogut estar tant de temps dins aquest món tan complicat. Estam molt orgullosos del que hem viscut i estarem eternament agraïts a la gent que ens ha ajudat a fer-ho possible". Així, ara que abandonen la barca de la indústria musical, li auguren un futur esperançador: "No tenim ni idea de com aniran les coses, però el que és clar és que sempre hi haurà gent escrivint cançons i grups assajant-les, sigui quin sigui el format".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris