algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Vesprades interactives

La música, el cinema i la gresca tornaran a ser les protagonistes de les nits de Ciutat durant els mesos d'estiu. Amb 40.000 euros menys, el Palma nit a nit programa un total de 79 activitats entre el Solleric, Bellver, les Voltes i el Parc de la Mar

Les noves tecnologies han arribat a la fi al Palma nit a nit, el programa de cultura i lleure que cada any refresca les caloroses vesprades de l'estiu. Encara que amb un 10% menys de pressupost que l'any passat, els concerts a les Voltes i al castell de Bellver i el cinema a la fresca del Parc de la Mar es matindran ferms a l'espera de rebre més públic que mai. "Amb la crisi, les activitats de franc sempre estan plenes; és ben simptomàtic", comentava ahir un dels tècnics de l'organització.

La principal novetat serà la seva difusió, que, a més dels fulletons tradicionals, també incorporarà un portal interactiu, www.palmanitanit.cat, amb un calendari de totes les activitats, presentacions, les cançons dels grups que vindran a Palma, a més de la difusió dels actes a través del Facebook. "La difusió era un tema pendent reclamat pel Consell Municipal de Cultura, la web n'és la principal novetat", explicà ahir la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, durant la presentació del programa.

En total, durant els mesos de juliol i agost Palma gaudirà de 79 activitats nocturnes, 46 de les quals eran projeccions cinematogràfiques i 33, actuacions musicals. El guitarrista Martin Taylor, que actuarà a Bellver dins el festival Waiting for Waits (17 de juliol); Jorge Drexler, també al castell (21 d'agost); La Pegatina, a les Voltes (22 d'agost); i l'imparable Peret i la seva rumba el 23 de juliol són alguns dels noms més destacats de la programació d'enguany. No hi faltarà tampoc el cinema menys comercial els dijous als Casal Solleric ni les estrenes dels films de més renom els dimarts, dimecres, dissabtes i diumenges a la pantalla a l'aire lliure del Parc de la Mar.

El programa estiuenc començarà amb el concert i espectacle de titelles de Jaume Tugores el 3 de juliol al castell de Bellver. Serà l'únic recital a la fortificació ciutadana de franc. Per devers Bellver també actuarà Martin Taylor (17 de juliol), el pianista Ilan Rogoff (31 d'agost), que realitzarà un homenatge a Chopin, els coneguts Marlango (7 d'agost) i Joan Miquel Oliver i Jaume Sisa, que tancaran el programa musical de la fortificació amb la seva bogeria (28 d'agost). Com cada any, Bellver també acollirà el Festival de Música de l'Orquestra Simfònica, el Festival Serenates d'Estiu i la Banda Municipal de Música amb el The queen symphony.

Ben renouer també serà l'envelat de les Voltes amb el cicle de cançons de la Mediterrània els divendres del 2 al 23 de juliol. La primera a actuar-hi serà Tiu i els seus sons gastronòmics. Després, els grecs Plastikes Karekles, i la formació femenina Assurd de Nàpols. Peret, que tancarà el festival dia 23, actuarà a l'escenari del Parc de la Mar dins el marc del Festival Mallorca Món, organitzat per l'Obra Cultural Balear. Aquell vespre també passaran per l'escenari els Sonadors dels Vuit Vents i el nigerià Femi Kuti. "És una proposta de luxe molt especial", puntualitzà Ramon, que espera que el concert de sis hores sigui molt concorregut. Cal recordar que tots aquests concerts són de franc.

Les Voltes també tindrà dues nit de cultura popular amb ball de bot i la Mostra Folklòrica de Sóller el 22 de juliol. La música més animada arribarà també de la mà dels The Pepper Pots (30 de juliol), la banda Trotsky Experience amb Marcos Collado (19 d'agost), els Pelucons Flowers (20 d'agost) i els explosius membres de La Pegatina (26 d'agost), que aquest 2010 no hi ha qui els aturi.

Per tercer any consecutiu, el Festival 9.cat també serà present aquest mes d'agost. Dia 12 actuaran El gran amant i El petit de Cal Eril, mentre que l'endemà serà el torn per a l'ska i el rock dels Kontra-Band i Es Reboster. L'escenari de les Voltes tancarà la nit estiuenca amb Perikas Rock and Soul Band, que tocarà un repertori emblemàtic del rock i soul clàssic dels anys 69 i 70.

Menys doblers
El pressupost del Palma nit a nit d'enguany ha davallat 40.000 euros. Una quantitat que suposa poc més del 10% del total del pressupost que ascendeix a 415.000 euros. "Tot i això, es mantenen els mateixos nivells d'excel·lència, encara que ja se sap que en temps de crisi s'ha de gestionar amb més imaginació. Però no basta imaginació, també cal criteri tècnic", digué la regidora de Cultura. "És una responsabilitat política mantenir l'oferta cultural", sentencià Ramon.

Així doncs, l'estiu que començàrem dilluns, menys que calorós de moment, tornarà a tenir cinema, bauxa i música. Això sí, encara que sigui amb menys doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris