cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Tàrrega no va de crisi

El festival català es presenta amb gairebé el mateix pressupost que l'any passat i programa un total de 80 espectacles, quatre dels quals són de les Balears. L'obertura anirà a càrrec d'un mòbil gegant de Voalá Projects

El Festival de Tàrrega, la cita de teatre al carrer més important del sud d'Europa, tornarà del 9 al 12 de setembre i ho farà amb més de 80 espectacles i amb Irlanda com a país convidat. De totes les funcions, una de les més espectaculars serà, com ja és habitual, la que donarà el sus a l'esdeveniment, que enguany anirà a càrrec de la companyia Voalá project. Roberto Strada, argentí instal·lat a Alacant, ha creat l'espectacle Muaré, basat en uns mòbils de grans dimensions amb dibuixos d'espirals psicodèliques i efectes òptics, dels quals pengen dotze equilibristes que es mouen per damunt els espectadors.

Les Balears tampoc no hi fallaran i, de la mà de la Direcció General de Cultura, viatjaran fins a Tàrrega un total de 4 companyies. Res de res i el circ Bover hi duran l'espectacle apocalíptic Sine/terra; la ballarina Cati Carrasco hi representarà el seu Memòria d'eriçó; La Impaciència hi tornarà amb la In-consciència, i Teatre de la Sargantana hi estrenarà La Faula. Tots hi faran dues funcions.

El festival lleidetà té un pressupost de devers 1,5 milions d'euros (similar al de l'any passat), tot i que l'aportació feta des de l'INAEM (Institut de les Arts Escèniques i de la Música) ha davallat un deu per cent i ha quedat en 109.000 euros. És per aquest motiu que Joan Amézaga, batle de Tàrrega, parlà de certa "contenció" i afirmà que "deixarem els actes de celebració del trentè aniversari per a més endavant".

El director artístic del festival, Jordi Corominas, destacà, entre altres espectacles que duran a la cita, un que "segur que aixecarà certa polèmica". Serà el del dramaturg holandès Jetse Batelaan i es farà en un espai tan poc usual com és la rotonda d'entrada del municipi.

També serà curiós la representació que ha preparat la companyia Kamchàtka dins unes cases abandonades i ocupades pels artistes, que mostren el contingut d'unes intrigants maletes. Irlanda, país convidat, hi serà present amb diferents funcions de circ i dansa contemporània per a infants i adults.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris