cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El jazz juganer de Llibert Fortuny

El darrer experiment del músic català, que combina el jazz amb l'electrònica, aterra avui vespre al teatre Principal

El saxofonista Llibert Fortuny és una de les cares més desenfadades de l'escena jazz catalana. Avui vespre torna a actuar a Mallorca i ho fa presentant Triphasic, el seu nou projecte. Fortuny serà l'encarregat de tancar el cicle Jazz a la Petita que des del mes de gener es du a terme a la sala homònima del Principal.

Serà a partir de les 21 hores quan es podrà veure en concert aquesta proposta en la qual les noves tecnologies juguen un paper important. "Vaig concebre Triphasic com un concepte força modern en l'àmbit tecnològic", afirmà el músic. "Pel que fa a l'aspecte instrumental, utilitzam molts elements electrònics i tots els temes es presenten amb videoprojeccions pròpies que canvien al ritme de les cançons", afegí. A més, digué que actuarà envoltat de pedals, cables i ordinadors amb els quals traurà els sons.

Llibert s'atreveix amb el format trio per a aquest projecte després d'encapçalar Llibert Fortuny Electric Quintet i un quartet, entre d'altres. "La mecànica de treball amb Triphasic ha estat molt diferent que en projectes anteriors. Abans m'encarregava al 100% de la composició dels temes; ara, en canvi, el procés és molt més cooperatiu i l'opinió dels altres compta molt", matisà el saxofonista. Els acompanyants són el baixista nord-americà Gary Willis, amb qui Fortuny havia treballat diverses vegades, i el bateria David Gómez. La secció rítmica es mostrà molt disposada a seguir Fortuny, que diu que "creiem que la música ara mateix convida a explorar elements electrònics. Tots els membres de Triphasic som bastant freakies de les màquines".

Llibert Fortuny sap que la seva proposta pot ser que no satisfaci tothom, però no es preocupa gaire per això. "És important que hi hagi propostes més desenfadades. Tots nosaltres tenim estudis de música i si toques bé i ho fas honestament s'ha de respectar", afegí el músic, qui fa una crida al públic "que vol escoltar coses noves".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris