algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Santa Eugènia queda sense Mostra de teatre

Els organitzadors es veuen obligats a suspendre el certamen per falta de suports. Mantenen, però, la jornada de la Quarterada per al 24 de juliol

Després de dotze anys de trajectòria, Santa Eugènia no tindrà enguany Mostra de teatre. L'Ajuntament de la localitat, organitzador del certamen, s'ha vist obligat a suspendre la programació arran de la crisi econòmica i la falta de suports per part de la Direcció General de Cultura del Govern. Tot i això, mantindran viva l'espurna de les arts escèniques amb l'organització de III Quarterada, una jornada d'intensa activitat que omple Santa Eugènia de teatre, dansa, música i circ. "Si la cosa no canvia, pot ser que aquesta Quarterada sigui el nostre comiat", assegurava ahir regidor de Cultura i responsable de la Mostra, Antoni Picó. "La situació és molt difícil, però la Mostra és un d'aquells projectes pels quals val la pena lluitar, ja que acosten més espectadors al teatre. Si les institucions se n'adonassin, no deixarien que passàs això", afegí el responsable dels dos esdeveniments escènics.
Això no obstant, Santa Eugènia mantindrà la jornada de la Quarterada per al 24 de juliol amb la participació de vuit companyies escèniques vingudes d'arreu del món i amb més de vuit hores ininterrompudes d'activitats: entre les 17.30 i les dues de la matinada.

La novetat serà la creació d'un espai destinat a les noves creacions escèniques a la plaça del Puget. Allà actuaran els brasilers Anonymous Brothers Circus amb Quasi impossible!, l'acròbata Carla Fontes i T'Circúsic's, format per un jove de Santa Eugènia que enguany podrà presentar al seu poble natal Desquicia 3.

Completaran el programa de la Quaterada Els Filmàtics, que enregistraran la pel·lícula de King Kong pels carrers de la vila; els titellaires Verònica González i Teatrino dei Piedi, amb Había una vez dos pies; El Gladiador de l'humor, dels belgues Elliot Company, i els refrescants sons de l'Always Drinking Marching Band. La intensa jornada es clourà amb el teatre-circ Oikos Room.

Pel que fa a la negativa del Govern a l'ajuda econòmica i que no ha permès prosseguir amb la Mostra de teatre de Santa Eugènia, el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, justificà la decisió amb la retallada pressupostària. "Hem reduït en un 50% les ajudes a fires i festivals", argumentava. A més, el responsable de Cultura troba que la Mostra de teatre "no s'acull a la línia de subvencions establerta, per la qual s'han de promoure els creadors de les nostres illes".

"És un projecte interessant, però no s'adequa als criteris", afegí. Aquesta opinió dista bastant de la d'Antoni Picó, qui assegura que "entén la situació de retallada pressupostària", però lamenta que "el Govern abandoni el projecte". "No han emprat una fórmula que permeti donar un impuls definitiu a la nostra iniciativa", sentencià. Tot i això, Santa Eugènia cobrarà forces per mantenir dempeus la Quaterada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per aina, fa mes de 10 anys
Més li valdria a Santa Eugènia arreglar el teatre i intentar tenir una activitat cultural estable durant tot l'any, i deixar-se de fantasmades. El qui vulgui festes per al seu poble, que se les pagui. Per la mateixa regla de tres, es podrien subvencionar totes les verbenes dels pobles, que la música també és cultura.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris