algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

El teatre que amaga secrets

Personatges turbulents protagonitzen La dona i el debutant, una funció que s'estrena anit al Principal

La sala Petita del teatre Principal acollirà a partir d'avui i fins diumenge La dona i el debutant, un muntatge dirigit per Josep Maria Miró i produït per la Fundació del teatre. L'actriu Laura Pons interpreta Àngela, una dona inquietant que fa una dècada decidí recloure's al seu pis. Allà rebrà la visita d'Albert (Joan Miquel Artigues), un jove que li farà una proposta i amb qui guarda una misteriosa relació. "Es tracta d'una obra de personatges", afirmà Miró.

Els interrogants seran constants en un text amb el qual el director no vol posar les coses fàcils a l'espectador. "En certa manera, el públic en forma part. Hi adopta el rol de veïns", explicà l'autor d'una obra en la qual intenta plasmar les seves preferències. "No vull un teatre que t'ho doni tot fet i mastegat. M'agrada que l'espectador adopti una actitud activa durant la funció i no que senzillament entri, segui, miri i marxi".

Per abordar el repte, el director aposta per jugar amb els codis de ficció i realitat. "Juguem molt amb l'ambigüitat dels personatges i és tan important allò que diuen com allò que callen". La dona i el debutant finalment s'estrena després de ser l'obra guanyadora del premi Teatre Principal de texts dramàtics 2008.

El director afirma poder disposar per a aquesta obra de dos actors "interessantíssims" per donar vida als seus personatges. "Laura Pons aguanta el setanta per cent del text de l'obra i el seu personatge té un fons complicat amb experiències vitals poc comunes". El paper de l'actriu es veu complementat pel jove interpretat per Joan Miquel Artigues. "Albert és un personatge difícil d'encarnar, perquè la seva funció és més escoltar que parlar", comentà Miró, qui va escollir Artigues per "la seva capacitat de transmetre la innocència del seu personatge".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris