nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Natura andritxola

La dramatúrgia de Baltasar Porcel arriba al teatre Principal de la mà del director Hermann Bonnín amb Retorn a Andratx

117314

Aina Frau, Enric Majó, Joan Fullana i Jaume Pla protagonitzen les tres històries de l'espectacle.

Carles Domènec

Després de cinc setmanes a l'Espai Brossa de Barcelona, el director Hermann Bonnín aterra al Principal de Palma amb Retorn a Andratx, proposta escènica a partir de texts del desaparegut Baltasar Porcel. La sala Petita del teatre acollirà de demà a diumenge 28 aquesta obra, en la qual "el mite d'Andratx esdevé, per extensió, el de la Mediterrània". A partir de tres peces breus escrites per Porcel durant els anys seixanta, es mostren les diferents quimeres de l'escriptor: des de la farsa fins al quadre poètic, passant pel caràcter èpic de la Guerra Civil. "És un petit tast de les seves narracions", explicà ahir Bonnín en la presentació de l'espectacle a Ciutat.

"Aquest era un projecte que interessà molt a Porcel, llàstima que ell no pugui ser aquí", afegí el director en diverses ocasions. En la presentació de Retorn a Andratx, també hi foren els protagonistes reals: Enric Majó, Aina Frau, Joan Fullana i Jaume Pla. Aquest quartet d'actors del Principat i Mallorca encarnen les tres històries de l'obra "amb una unitat interpretativa i fins i tot escènica", indicà el realitzador.

Tres estacions -tardor, hivern i primavera- o tres èpoques diferents -anys vint, quaranta i seixanta- marquen la dramatúrgia de l'obra que, com comentà ahir Enric Majó, "s'han mantingut en el text sota la pentinada del director". Són uns texts teatrals bastant desconeguts pel públic en general i formen part d'El general, Romanç de Cec, El buscador de tresors i narracions de Difunts sota els ametllers en flor. En aquest espectacle hi queden reflectits una societat i un paisatge, aquell que Porcel tenia en ment a l'hora d'escriure i que sempre prenia flaires illenques. L'obra és una coproducció entre el teatre Principal i el Brossa Espai Escènic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris