cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

“Amb el pas del temps, he tornat als orígens”

El menorquí Cris Juanico inicia a Petra la gira de presentació del seu nou disc, Pedres que rallen, en què el cantant amplia el registre amb un rock contundent

117300

Cris Juanito començarà la gira al Teatre de Petra demà.

M.À Cañellas

Després de quatre anys sense treure un treball en solitari, Cris Juanico, líder dels desapareguts Ja t'ho diré, surt a la carretera amb Pedres que rallen. El primer escenari de la gira serà Petra, on el menorquí presentarà aquesta nova proposta demà mateix, dia 20 de març. Amb una dotzena de temes en els quals Juanico conta històries "dels altres, de mi mateix, que m'han explicat, que he llegit o que ha vist al telenotícies", el músic torna als orígens amb una proposta de caire rock. "Vint anys després, torn d'alguna manera als orígens, perquè a Ja t'ho diré allò que fèiem era pop-rock amb vessant mediterrani", apuntà. Una vegada desaparegut el grup, Juanico s'encaminà cap a un vessant més popular, "però és difícil fugir de la matriu", hi insisteix.

Malgrat que els anys l'hagin retornat al passat, la motxilla artística de Juanico és ben present a Pedres que rallen, un disc que, per la seva formació, presenta uns "arranjaments contundents, sense floritures, amb un so cru, directe i visceral", afegí. El resultat és fruit de la participació d'uns renovats Mags de Binigall, amb els quals el cantant ja compartí treball l'any 2004. De llavors ençà, "han canviat el bateria, el baixista i hi ha una guitarra en lloc de dues".

Juanico ha escollit la cançó Pedres que rallen per donar títol a un disc que "pensava titular De cul de bòtil, però vaig pensar que és una frase feta menorquina desconeguda per molta gent i em duria massa temps explicar-ne el significat", bromejà. Així, el títol definitiu respon "a aquelles nits en les quals un ciutadellenc surt de casa, passeja amb la soledat i la lluna el saluda dins un entorn de pedra seca".

Unes pedres que rallen amb Juanico i li conten històries passades, d'èpoques pretèrites i "del patiment o la incertesa que tot illenc ha tingut sobre el que ens pot venir", assegurà el cantautor. "Les històries de prendre cerveses amb els amics en un bar ja les he viscudes i cantades; ara toca el pas del temps, la melangia i parlar de la gent, dels lluitadors". I tot això, sense perdre l'essència mediterrània i menorquina del cantant, que narra unes històries en què els menuts "no són ni nins, ni boixos, són fillets".

De moment, Juanico començarà fent parlar les pedres al Teatre de Petra; després té previst aturar-se al Mercadal, dia 17 d'abril, i a Ciutadella, el 23 d'abril. Per a aquells que no puguin esperar, el disc ja és a la venda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris