algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Palma s'omple de bauxa en el seu dia

L'Ajuntament de Ciutat confirma més de 50.000 persones en la revetla “més participativa de la història”. La pluja hi aparegué, però no molestà

114744

Manuel Carrasco demostrà que té art i que no és un producte de màrqueting.

dBalears.

Devers la mitjanit de dimarts Cort envià un SMS als periodistes. "La policia confirma 31.100 persones a les 22.30 hores, el doble que el 2008. Probablement serà la revetla amb més participació de la història". L'endemà dematí, ja per la via convencional del correu electrònic, les xifres es disparen: "Amb 51.000 se superen tots els rècord d'assistència, el 56% més que l'any passat. Un nivell de participació ciutadana sense precedents a Palma", deia el comunicat. Tanmateix, però, la sensació que molts de ciutadans que passejaven pel carrer tenien era que "enguany hi ha manco gent", segons comentaven a redols. Sigui com sigui, amb 10, 30 o 50 mil persones, el que queda clar és que la revetla de l'altra nit fou un èxit per totes bandes. Potser una de les places menys concorregudes fou de la l'Artesania, que enguany s'incorporava a la ruta de la revetla.

Los Delinqüentes, Tomeu Penya, Luz Casals i Melocos foren els concerts que més masses congregaren. La plaça del Mercat, la més pintoresca. La de Santa Eulàlia, la més tranquil·la, però no per això mancada d'animació. La de la Reina, un altre pic amb un so un poc deficient. A Sant Francec, manco gent, però amb un públic fidel. A la plaça Major, un poc de tot, concerts de tres cançons o de quinze minuts per acabar amb els ritmes enganxifosos de Melocos. Els balladors tingueren el seu lloc a la plaça d'Espanya amb Caliu i Música Nostra.

Segons Cort, devers 10.000 persones eren a la plaça Espanya i la plaça Major. Delinqüentes n'agrupà 6.000, Jarabe de Palo 5.000, i per la plaça dels patins, organitzada per la Coordinadora de Festes populars, n'hi passaren devers 4.000. La pluja aparegué de manera intermitent, però no féu suspendre res ni desanimà els ciutadants. Tot i això, el paraigües s'hagué d'obrir en més d'un moment del vespre. Els concerts acabaren de manera desigual. Així, a les dues ja no hi havia música ni a la plaça Espanya ni a la plaça Major, però a Cort eren les quatre i Pirates Pirats encara es resistien a abandonar l'escenari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris