nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Una invitació a somiar

La companyia Dagoll Dagom recupera, 29 anys després, l'espectacle Una nit de Sant Joan. L'obra, que ha estat readaptada als nous temps, es podrà veure aquest cap de setmana a l'Auditòrium

Tot i que ara mateix som només a l'equador del mes de gener, allò cert és que dissabte i diumenge, a l'Auditòrium, podrem gaudir d'una autèntica nit d'estiu. No hi ha res d'impossible. Basta creure-hi un poc per veure que de vegades els somnis i els desitjos es fan realitat. Aquesta és l'essència de l'espectacle musical La nit de Sant Joan que, després de 29 anys d'haver-se estrenat, la companyia Dagoll Dagom ha decidit tornar a dur als escenaris. "Bàsicament és la mateixa obra, però estava clar que havíem de fer-ne una revisió i afegir-hi elements novedosos", diu el director del muntatge, Carles Alberola. "El repte és arribar al mateix ressò que ja s'aconseguí l'any 81 i és evident que, quan tens un referent tan potent, la gent té unes expectatives respecte de les quals has d'estar a l'altura", reconeix.

I és que, de la Nit de Sant Joan, Dagoll Dagom en féu més de 500 representacions per 97 poblacions de Catalunya, la resta de l'Estat, Itàlia i Alemanya. Les cançons, de Jaume Sisa (a excepció d'una que és pròpia de Josep Lluís Bozzo), foren traduïdes i adaptades al castellà per Jaime Gil de Biedma i Juan Marsé, fet que, segons la companyia, "n'augmentà el prestigi i li donà un segell de qualitat". Però com serà aquesta nova nit de Sant Joan? Alberola admet que "serà millor. Tot ha millorat: l'espai escènic, el vestuari, tot és molt més potent". La història, tanmateix, és la mateixa.

"És el pelegrinatge d'una sèrie de persones que, durant la nit de Sant Joan, tenen la capacitat de veure follets, i això fa que, amb la seva presència, es facin realitat els seus somnis més inversemblants", explicà el director. Aquest pelegrinatge converteix l'espectacle en una mena de revista en què diferents esquetxos i cançons transcorren durant la vetlada del solstici d'estiu. Aquesta versió de La nit de Sant Joan tenia prevista l'estrena a Barcelona el mes de desembre passat, en què havia d'inaugurar el nou teatre Artèria Paral·lel. Finalment, i per qüestions de la sala, s'hagué d'ajornar fins al febrer. De moment, només el Teatre de Rubí n'ha pogut veure l'avançament, de manera que l'estrena a Palma (dissabte i diumenge) n'és gairebé una primícia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris