algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Mallorca + Menorca = El solitari Oest

La productora menorquina Moll Oest i els mallorquins de La Fornal, junts a l'escenari amb la primera coproducció interilles de teatre professional. El muntatge serà dijous al teatre de Manacor

La unió fa la força. Aquesta frase feta sembla feta a mida en parlar del muntatge El solitari Oest, el resultat de la primera coproducció teatral entre dues companyies professionals de Mallorca i Menorca. Les bones relacions entre Pitus Fernández, de la nova productora menorquina Moll Oest i Jaume Gomila, dels manacorins La Fornal, els incitaren a dur endavant un projecte teatral plegats. "Jo tenia un gran text de Martin Mc Donagh, un autor que està molt de moda ara, i vam decidir dur-lo a escena", assenyalà Fernandez. El passat mes de juliol es posaren en feina mallorquins i menorquins amb un càsting "de luxe" format per Rodo Gener, Josep Mercadal, Emilià Carilla i Agnès Llobet. Els mesos d'assaigs van donar a llum El solitari Oest, una obra amb denominació d'origen Illes Balears.

Després de penjar el cartell de complet els dies 4 i 5 de setembre al teatre Principal de Maó, on s'estrenà l'obra, i aturar-se amb gran èxit a Mercadal, el muntatge es prepara per la Fira de teatre de Manacor, on omplirà l'escenari de la sala de dalt del teatre del municipi durant una hora i vint minuts aquest dijous, dia 24 de setembre. "Després hi ha aturades previstes a Eivissa a principi de desembre i estam conversant amb Barcelona", apuntà Fernàndez.

Solució al greuge

Darrerament són ben coneguts els grans muntatges que es duen a terme entre Mallorca i el Principat, però en aquests indrets sembla que la resta de les illes queda un xic oblidada. "Les coproduccions interilles són una passa endavant per trencar el greuge comparatiu que es produeix en l'àmbit escènic amb les illes petites com Menorca, Eivissa i Formentera", assegurà el president de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears (AAAPIB) i intèrpret d'aquest espectacle, Rodo Gener. "El fet que el teatre estigui transferit a les conselleries fa que els circuits i les ajudes a les illes petites siguin molt més reduïdes proporcionalment que a Mallorca i així es tallen les ales a qualsevol tipus de professionalització", afegí Gener, esperançat amb projectes que enguany Cultura del Govern ha tret endavant, com el Circuit de teatre i música interilles. Ara, el sector teatral menorquí tindrà més oportunitats de mostrar el seu treball al públic amb El solitari Oest, una peça "que tracta el tema del fracàs de la fe", segons el director, quan el jove pare Roderick, un capellà local, s'enfronta amb un món en què la cruesa i la brutalitat són quotidianes i fan que ell arribi a ser l'objecte de befa dels parroquians.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris