nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Adéu a la Fira del teatre al carrer

La 29a edició de la Fira de Tàrrega conclou amb més de 18.000 entrades venudes. El certamen abaixà ahir el teló amb la participació de la formació de dansa illenca Mariantònia Oliver

110654

L'espectacle de dansa de Sol Picó.

Carles Domenech

El Festival de Tàrrega 2009 abaixà ahir el teló després de quatre dies intensos amb 82 espectacles i més de 200 funcions. La programació oficial era integrada per 63 companyies, que han presentat 78 propostes artístiques. S'hi han de sumar, a més, els 829 professionals acreditats a l'encontre que han cercat i recercat entre la quanitat d'iniciatives presentades. Amb aquestes xifres com a punt de partida, ahir arribà el moment de fer-ne valoracions. El nombrós públic que ha acudit als espectacles de carrer i de sala, sobretot dissabte i ahir, diumenge, dóna indicis de l'èxit de la Fira de Tàrrega 2009, un certamen que des de l'organització s'ha valorat "amb un balanç plenament satisfactori". Pel que fa a les dades oficials, i tenint en compte que el públic del carrer és incalculable i abundant, per a la mostra de dissabte distribuïren 16.540 entrades. L'ocupació total estimada a les funcions de pagament de la programació oficial ha estat d'unes 18.000 localitats, que representa un 78 per cent de l'aforament disponible.

Més enllà de les dades, les actuacions tornaren a ser ahir les protagonistes de la darrera jornada. L'abanderada mallorquina de la darrera cita fou Mariantònia Oliver, que representà per segon dia consecutiu, encara que amb un lleuger canvi d'ubicació, la seva Petita Lula. "Estam molt satisfets amb la reacció del públic", assegurà la directora. "La llàstima és que no estam al cent per cent, perquè dues de les ballarines estan de baixa i treballam amb substitutes", afegí Oliver, que després d'haver viatjat a altres països amb l'espectacle es va mostrar crítica amb els espectadors mallorquins. "Al públic de Mallorca li manca currículum i ànima participativa. És bàsic fer feina des de les escoles", manifestà.

La dansa va tenir un gran protagonisme al llarg de la fira. Una de les representacions estrella d'aquest gènere fou Sirena a la planxa, de Sol Picó. Una sirena de coure gegantina va ocupar una de les places de Tàrrega dissabte vespre per acabar cremada després de rebre la visita d'un enorme home de ferro. Una desena de ballarins es varen passejar amb l'escenari davall dels peus, entre milers de persones que gaudien de l'espectacularitat del muntatge i dels moviments corporals dels intèrprets. Així, pel que fa a dansa, Sol Picó va demostrar, una vegada més, perquè es troba entre els grans noms.

Entre els assistents, hi destacaren els professionals, "els més importants d'un encontre d'aquestes característiques", apuntà el delegat d'Arts Escèniques del Govern, Pep Ramon Cerdà. Entre els 829 professionals acreditats, n'hi havia de mallorquins. Així, passejant pels carrers de Tàrrega i gaudint dels espectacles, s'hi va deixar veure l'experta en dansa Marga Forteza; Antoni Picó, programador de la Mostra de Santa Eugènia i Quarterada Teatral; Catalina Caldentey, de Calvià; Carme Suàrez, de l'Auditori d'Alcúdia, i Tomeu Amengual, director del Teatre de Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris