algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Flaires illenques pertot arreu

La Fira de Tàrrega 2009 ofereix fins avui un ampli ventall de propostes escèniques amb regust balear. Teatre, música, circ i dansa són presents en el certamen

El teatre, la música, el circ i la dansa de la Fira de Tàrrega 2009 tenen noms illencs, dedins i defora del seu programa oficial. La proposta del Govern per a aquest gran mercat escènic començà dies 10 i 11 amb el muntatge teatral Camarada K, de Produccions del Mar. Daniil Kharms donà ahir el relleu a la segona creació mallorquina de Cultura i el testimoni caigué a les mans de Mariantònia Oliver. Així, l'espectacle de dansa al carrer Petita Lula va ser un dels protagonistes de la plaça de les Estacions ahir horabaixa. L'encant rítmic i entranyable que té aquest xou, representat amb una exitosa actuació, va encisar petits i grans.

Més enllà d'aquestes dues propostes, el programa de la Fira de Tàrrega inclou altres noms mallorquins, com ara el del músic Agustí Fernández, i alguna referència illenca, com els cavalls de menorca de la companyia catalana Tutatis.

La música d'Agustí Fernández és un dels ingredients principals de Zoe, innocència criminal, un muntatge del grup Joan Baixas. L'espectacle, dirigit pel català que es va encarregar el passat mes de desembre d'enterrar el Merma de Joan Miró a Palma amb Al foc, el Merma, ha deixat la seva empremta a Tàrrega amb la il·lusió de "passar per Mallorca ben aviat", segons assegurà el mateix Baixas encara vestit de titellaire just després de l'actuació. Zoé és un xou que combina música i pintura en directe. "El text és un conte infantil, però és narrat d'una manera salvatge i sense concessions", indicà Baixas.

A més, entre els personatges de l'obra hi ha titelles amb una clara influència de Miró. "El mestre sempre surt per alguna banda", afirmà Baixas orgullós d'haver disposat de la música improvisada de Fernández per a aquest muntatge. "El que fa Agustí és una meravella", assegura sobre el treball del mallorquí.

El circ mallorquí a Tàrrega, malgrat que s'ha fet fora del programa, ha estat representat per Trincho i Trucho, britànic i brasiler residents a l'Illa i exmembres d'El Loco Circo de la Vida i del circ Bover. Els Anonimus Brothers han captivat el públic de la fira amb els números malabars.

D'altra banda, els estius a Menorca de Lluís Rovira han duit fins a Tàrrega una actuació de carrer basada en la popular festa dels cavalls. Tutatis Productora ha deixat córrer els èquids de Menorca pels camins de la vila en una visió personal de la celebració que recrea l'animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació contemporània.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris