muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Quadres entre tapes per gaudir dels sons del jazz

La sisena edició del Jazz Voyeur Festival aposta per la unió entre la música, les arts plàstiques i la gastronomia

El jazz, les arts plàstiques i les tapes enceten enguany la sisena edició del Jazz Voyeur Festival. Aquest divendres la pianista brasilera Eliane Elias obrirà la reunió amb la seva visió particular del jazz i de la bossa nova. A més a més, l'artista impartirà una master class dilluns que ve. No obstant això, una de les principals novetats d'aquesta cita és l'aposta per la relació entre la música i l'art. De fet, el restaurador Pepe Pintos ha creat la mostra El color del jazz. Un total de vuit quadres, inspirats tant en els sons com en els instruments, pengen de les parets del local de Pintos. "El primer és en blanc i negre, però després arriba l'esclat del color", sentencià el cuiner.
Pintos ha dedicat també una obra a la pianista Eliane Elias. "S'hi poden veure ràfegues de color com una explosió de flors, que és com entenc la música", comentà el restaurador.

Tanmateix, hi ha quadres diferents com ara Instruments, que fou el primer de la sèrie i creat en blanc i negre. Una altra composició és Orquestra Gastronòmica, un mural "lúdic i divertit que juga amb els intruments i els aliments". La quarta obra és Unió, en què el cuiner vol ressaltar la bellesa del conjunt. Finalment, La naturalesa de les coses, conjunt de quatre pintures que mostra la unió en tons blancs i daurats de la música i els instruments. Amb tot, a part de l'art, aquest festival promou la fusió de les melodies amb els menjars elaborats per Pintos. "Es vol crear una simbiosi entre l'obra i les tapes jugant amb els sentits", va destacar el cuiner ahir durant la presentació del cicle jazzístic. Després de les actuacions que es faran al Conservatori, Pintos obrirà el seu local perquè "el concert s'allargui" i els espectadors puguin tenir un lloc de reunió en què intercanviar impressions. "El restaurant deixa de ser restaurant per aquests dies i es converteix en una galeria d'art", afirmà el cuiner. De fet, els tasts gastronòmics que s'oferiran els vespres de jazz no són inclosos amb l'entrada tot i que tenen un "preu lògic".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris