nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Comença l'espectacle

El teatre Principal de Palma aposta per una nova temporada de música, teatre, dansa i òpera. Una tardor en la qual la “contenció” econòmica hi serà present

110338

Hamlet, de Shakespeare, arribarà al Pricipal els dies 18 i 19 de desembre.

Les portes del Principal de Palma tornen a obrir-se aquest mes de setembre per rebre la tardor carregat de propostes. Tot ja és a punt en aquest espai escènic per començar el nou curs teatral. Una trentena d'obres de música, dansa, teatre i òpera ompliran l'escenari fins al mes de desembre."És una programació de tardor ben consolidada amb grans espectacles", segons destacà la consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró. Tot i això, la crisi econòmica també ha afectat el Principal. Mascaró afirmà que "no es pot envestir a obres de producció pròpia", però no es pot oblidar la funció de "servei públic" encara que hi hagi certa "contenció".
El director del teatre, Joan Arrom, comentà que dins l'oferta d'aquest quadrimestre hi ha "un nombre elevat de grups mallorquins dins les representacions".

De fet, set de les dotze obres de teatre i dansa són balears (un 58%). Pel que fa a la música, quinze espectacles dels vint-i-un també són illencs (un 71%). Arrom sentencià que "una producció mallorquina no significa que sigui més barata que una de catalana". Cal destacar un dels plats forts, Ricard II, de Shakespeare. Des del Principal, afirmaren que és una peça de les "més gosarades i menys conegudes" de l'autor. Aquesta tardor també es representarà una segona obra seva: Hamlet, de la qual el responsable del Principal va comentar que és "el millor de la temporada". Arrom també féu esment a una de les obres més indicades per a tots els públics, Rococó Bananas, en la qual 3 pallassos (Los Excéntricos) presenten un món sorprenent. El recinte aposta també per la història de les entrevistes de Nixon-Frost, dirigida per Àlex Rigola.

Quant a la música, el cantant Gerard Quintana arribarà per desembre amb Cançons urgents per a una crisi.
Dins l'àmbit musical també destaca el repertori Cançons & Folies del Renaixement al Nostre Temps, de Jordi Savall. Andreu Riera hi durà Voramar, amb una evocació el misteri de la mar. Per altra banda, dins els actes festius de la Diada de Mallorca, Raimon repassarà un recital antològic, 50 d'anys d'Al Vent. L'art de la dansa també té el seu espai en aquest programa, com per exemple Per un tros del teu cos, espectacle inspirat en la cançó del mateix nom de Lluís Llach. El segon títol és Islas, de la companyia de Dansa Pasodos.

Coproduccions

Per tal de reduir despeses i assegurar una gira, el Principal aposta per les coproduccions. Aquesta tardor mostren Petit Ball d'Au Ments i el Centre d'Arts Escèniques de Reus. També presenten El Jardí dels Cinc Arbres amb col·laboració amb els Centres d'Arts Escèniques de Reus, Girona i Terrassa i Els accidents del Petit Príncep amb el Teatre de Ponent de Granollers.

Dos grans clàssics

Dins el marc de la XXIII Temporada d'òpera, el teatre Principal acollirà el muntatge Il Barbiere di Siviglia (29 i 31 d'octubre), de Gioacchino Rossini. Aquesta òpera va ser interpretada per darrera vegada a la VI Temporada d'òpera l'any 1992. El responsable de la direcció musical de l'obra de Rossini, Francesc Bonnín, destacà que "es tracta de l'obra més coneguda i més famosa de l'autor". A més, és una representació que segueix una "línia popular" i que enganxa "gran públic". Per altra banda, el segon clàssic que oferirà el Principal serà La Bohème, de Giacomo Puccini (20 i 22 de novembre). L'obra fou interpretada a la XVI Temporada d'òpera l'any 2002. Aquest títol conta la història d'un grup de joves bohemis a final del segle XIX. Ara, es podrà veure la reposició al teatre Principal de Palma. Per concloure el cicle, també es duran a terme distintes activitats relacionades amb el gènere. Abans de les funcions, es faran confèrencies temàtiques. De tota manera, dues de les dates més rellevants seran el 6 i el 8 de novembre, quan es realitzarà un curs d'introducció a l'òpera de Giacomo Puccini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris