algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La movida també passa per Palma

El musical Hoy no me puedo levantar ha venut ja més de 15.000 entrades

Durant quatre anys han estat molts els mallorquins que, en un moment determinat, han agafat un avió en direcció a Madrid per gaudir i recordar acords tan famosos com aquells de maquíllate, maquíllate... en tu fiesta me colé i els que donen nom a l'espectacle Hoy no me puedo levantar. Diuen que més d'un milió i mig de persones ja l'han vist en les més de 1.600 funcions que han fet. Això no obstant, repetir aquí no és cap problema. "Madrid era un punt cèntric al qual molta gent es desplaçà per veure l'obra. Però quan vas per les ciutats, veus que la gent t'espera i torna, perquè és com una cosa molt més propera", explica Tania García, que interpreta el paper de María en aquesta superproducció que, a Mallorca, on s'interpretarà entre el 6 i el 16 d'agost, ja ha venut més de 15.000 entrades.

"L'espectacle de la gira és un pèl diferent. S'ha reduït de les quatre hores i busques a tres hores i mitja, i també se n'ha adaptat un poc l'escenari. Però, sincerament, jo crec que és millor. És més dinàmic, més ràpid i els músics són damunt l'escenari, molts dels quals, en el cas de Madrid, no es veien", reconeix un veterà del musical, que hi interpreta el paper protagonista de Mario, Carlos Benito.

De fet, després de sis anys en cartell i amb la perspectiva d'aguantar molts de mesos a Barcelona, ha arribat també l'hora de fer el relleu. Tania García fa tres mesos que fa el paper de Maria, mentre que Benito ja en fa cinc que representa Mario. "Quasi quasi ja és jo mateix, aquest personatge", reconeix l'actor. "És qui du el fil de la història i ha requerit una capacitat interpretativa molt gran", hi afegeix. Després de cinc anys, Benito penjarà definitivament aquest rol, perquè a Barcelona el repartiment canvia per complet.

Tania García amb prou feines tenia cinc anys quan Ana Torroja, Nacho i José María Cano decidiren posar fi a la seva etapa musical com a Mecano. "Record que de vegades, en un karaoke, cantava allò de Haway Bombay", diu l'actriu, "però jo no els vaig viure". A desset anys va anar a Madrid i va descobrir aquest musical com a simple espectadora. "Va ser veure'l i convertir-me en fan del musical. Mai no hauria pensat que jo el podria arribar a protagonitzar", confessa. Ara, a 21 anys, està a punt per encetar temporada nova a Catalunya.

Per altra banda, Carlos Benito, que ara té 30 anys, visqué de resquitlló la darrera etapa de la banda. "Jo els vaig descobrir al 92, quan es començaren a dissoldre".

Tot i això, reconeixen que aquest musical és a prova de generacions. "Agrada a tothom, als que han viscut Mecano, als que no, als que creien que no els agradaven les seves cançons. Crec que el secret ha estat que és un conjunt molt ben filat. Una història que juga amb els sentiments, amb les cançons, amb les mamballetes del públic, amb les rialles...", diu Benito. "Una autèntica muntanya russa musical i emocional", afegiex la seva companya, "que fa que per unes hores t'oblidis absolutament de tots els problemes".

Malgrat que en un primer moment la gent pensava que Hoy no me puedo levantar era la història del trio format per Torroja i els germans Cano, la veritat és que hi té poca cosa a veure. "És un musical que et farà reviure els anys 80 a través de dues històries: una d'amor i una d'amistat", apunta Benito. "No hi ha ni una referència a la biografia de Mecano i sobta, de vegades, sentir-ne les cançons en veu masculina".

Hoy no me puedo levantar arribarà a Mallorca el 6 d'agost i l'expectació ja comença a ser grossa, tant per als que no l'han vist com per als que saben cert que repetiran.•

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris